OGLASIO SE BAKU: Oborili smo dva jermenska Su-25, gađan Terter tokom posete diplomata

Novosti online

29. 10. 2020. u 12:41

ОГЛАСИО СЕ БАКУ: Оборили смо два јерменска Су-25, гађан Тертер током посете дипломата

Foto: EPA

MINISTARSTVO odbrane Azerbejdžana saopštilo je da je uništilo iznad Nagorno-Karabaha dva jurišna aviona jermenskih snaga Su-25. Jerevan je to demantovao.

Kako je saopštilo Ministarstvo njihov cilj bili su udari po pozicijama azerbejdžanskih snaga u Gubadlinskoj oblasti Nagorno-Karabaha.

Istovremeno, u Bakuu su naveli da jermenske snage otvaraju vatru na Terter gde se nalaze predstavnici diplomatskih misija.

- Tokom posete rukovodilaca diplomatskih misija, akreditovanih u Azerbejdžanu, ambasadora, vojnih atašea i predstavnika međunarodnih organizacija, zajedno sa zvaničnicima naše zemlje, Terteru jermenske oružane snage su još jednom prekršile režim prekida vatre i ciljano gađale tu teritoriju - navodi se u saopštenju pres-službe.

Izveštač Sputnjika sa terena potvrdio je da  se tokom posete diplomata Terteru čula artiljerijska paljba.

U međuvremenu, jermenska strana je potvrdila da im je Azerbejdžan predao tela 30 poginulih jermenskih vojnika.

Portparolka jermenskog Ministarstva odbrane Šušan Stepanjan je rekla i da je jermenska strana spremna da preda tela azerbejdžanskih vojnika.

Ranije danas bilo je izveštaja o žestokim obračunima u Nagorno Karabahu.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Gojko

29.10.2020. 17:08

Niko do sada nije video ostatke tog aviona.SOHR je objavio da je još 18 sirijskih plaćenika poginulo u Karabahu i da je njihov ukupan smrtni ishod-188 poginulih sa sve komandantom,proturske,Al Hamza divizije.Postoji sinoćna slika kako deca i bule na severu Sirije,kojima se samo oči vide,čekaju da im dovezu posmrtne ostatke ovih plaćenika.