OFANZIVA AZERA NA KARABAHU: Baku koristi artiljeriju, tenkove i višecevne raketne bacače

Novosti online

26. 10. 2020. u 17:10

PREMIJER Jermenije Nikol Pašinjan konstatovao je da režim prekida vatre koji je jutros stupio na snagu u Karabahu nije zažive, a Azerbejdžan, opet, optužuje Jerevan za raketiranje grada Terter.

ОФАНЗИВА АЗЕРА НА КАРАБАХУ: Баку користи артиљерију, тенкове и вишецевне ракетне бацаче

Foto: EPA

„Jasno je da još jednom nismo uspeli da sačuvamo režim prekida vatre. Ne znam kakva će biti reakcija Minske grupe (OEBS), ali jermenska strana je uradila sve kako bi se poštovalo primirje i vojska odbrane (Karabaha) je bila uzdržana. Ali, u drugom delu dana možemo da konstatujemo da nismo uspeli da sačuvamo primirje“, rekao je Pašinjan u snimku, objavljenom na fejsbuku.

Potparolka ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanjan saopštila je da je vojska Azerbejdžana danas čak i povećala intenzitet napada, da koristi artiljeriju i tenkove, duž linije razdvajanja u Karabahu.

U međuvremenu, ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da je jermenska vojska raketirala sistemima „Smerč“ grad Terter koji se nalazi pored zone borbenih dejstava u Karabahu.

U Karabahu su optužili Baku da sam koristi raketne bacače. Kako su naveli, Azerbejdžan kosti sisteme „Grad“ i Smerč za raketiranje gradova Martunik, Martakert i Askeran.

Podsetimo, američki Stejt department objavio je sinoć zajedničko saopštenje ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana, Zograba Mnacakanjana i Džejhuna Bajramova u kojem se navodi da jutro stupa na snahu humanitarno primirje.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju