ZAHAROVA ODGOVORILA NEMAČKOM GENERALU: Pamti Evropa ko ju je oslobodio fašizma

Novosti online

24. 10. 2020. u 12:33

ЗАХАРОВА ОДГОВОРИЛА НЕМАЧКОМ ГЕНЕРАЛУ: Памти Европа ко ју је ослободио фашизма

Foto: EPA

PORTPAROL ruskog Ministarstva inostranih poslova, Marija Zaharova, odgovorila je nemačkom generalu koji je rekao da je Rusija glavni protivnik NATO-a rekavši da „Alpi i Dunav dobro pamte ko je evropskim narodima izvojevao slobodu.

- Uzimajući u obzir našu zajedničku istoriju nemački generali bi trebalo malo bolje da znaju da je Rusija bila protivnik fašizma i nacizma, te da i Alpi i Dunav dobro znaju ko je narodima Evrope doneo slobodu - ocenila je Zaharova.

Prethodno je nemački list „Dagens Nijheter“ objavio intervju sa nemačkim generalom ujedinjenih snaga NATO-a u Evropi J. Folmerom koji je rekao da Rusija pokušava da zabije klin u partnerstvo Švedske i Alijanse.

Upitan da prokomentariše kako NATO gleda na Rusiju, on je rekao: „Uzimajući u obzir našu zajedničku istoriju, neprijatelj je prejaka reč, radije bih rekao protivnik“.

Podsetimo, nedavno su mediji saopštili da se sve više priča o tome da Švedska namerava da razmotri mogućnost ulaska u NATO, a glavni razlog tome se navodi Rusija.

Štaviše, prema rečima švedskog opozicionog poslanika Edvarda Ridla, ta skandinavska zemlja je „u vrlo ozbiljnoj situaciji“ zbog jačanja ruskog vojnog potencijala.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)