OPASNA IGRA IZNAD OBLAKA: Ruski lovci oterali američke bombardere od državne granice (VIDEO)

Novosti onlajn

21. 10. 2020. u 16:01

RUSKI lovci su presreli dva strateška bombardera B-1B američkog ratnog vazduhoplovstva iznad Beringovog mora, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

ОПАСНА ИГРА ИЗНАД ОБЛАКА: Руски ловци отерали америчке бомбардере од државне границе (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/TV Zvezda

- Ruska sredstva za kontrolu vazdušnog prostora su 21. oktobra 2020. godine otkrila dve vazdušne mete iznad Beringovog mora, koje su se približavale državnoj granici Ruske Federacije - navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo je dodalo da su u vazduh podignuti lovci Mig-31 i Su-35 iz sastava dežurnih snaga PVO Istočnog vojnog okruga, kako bi sprečili povredu ruske granice.

- Posade ruskih lovaca su identifikovale vazdušne mete kao dva strateška bombardera B-1B američkog ratnog vazduhoplovstva i pratile ih iznad akvatorije Beringovog mora - navedeno je u saopštenju.

Vojni resor naglašava da su se ruski lovci uspešno vratili u matični aerodrom, nakon što su se strani vojni avioni okrenuli od pravca ruske granice.

- Svi letovi ruskih lovaca izvedeni su strogo u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora. Povreda državne granice Rusije nije bila dozvoljena - dodalo je Ministarstvo.

Podsetimo, u utorak je saopšteno da su avioni ratnog vazduhoplovstva SAD presreli dva ruska bombardera Tu-95, koje su pratila dva lovca Su-35 kod obala Aljaske.

(Sputenjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)