ZBOG POVEĆANJA BROJA OBOLELIH Oko šest miliona Britanaca u Velsu i Mančesteru pod strožim antiepidemijskim merama

Tanjug

19. 10. 2020. u 10:27

U NAREDNIM danima će oko šest miliona Britanaca iz Velsa i Mančestera biti pod strožim antiepidemijskim merama zbog svakodnevnih povećanja broja obolelih od kovida-19.

ЗБОГ ПОВЕЋАЊА БРОЈА ОБОЛЕЛИХ Око шест милиона Британаца у Велсу и Манчестеру под строжим антиепидемијским мерама

Foto: AP

U poslednja 24 sata u Velikoj Britaniji su evidentirana čak 16.982 nova slučaja zaražavanja korona virusom, saopšteno je iz britanske vlade.

Rojters izveštava da bi nove, pooštrene mere mogle biti uvedene u narednim danima u jeku javnih nesuglasica na relaciji između Endija Brnama, gradonačelnika Mančestera, 3. po veličini britanskog grada i britanskog premijera Borisa Džonsona.

Brnam je optužio Džonsona da pokušava da žrtvuje sever Engleske kako bi sačuvao radna mesta građanima koji žive na jugu.

U međuvremenu, britanski ministar za lokalnu samoupravu Robert Dženrik izjavio je da se naziru obrisi sporazuma sa zvaničnicima lokalnih samouprava, dok je britanski premijer najavio da će vanredne, pooštrene mere biti nametnute i bez saglasnosti lokalnih samouprava, preneo je Rojters.

Velški premijer Velsa Mark Drejkford najavio je i dodatne restrikcije za građane Velsa jer će se "virus širiti brže tokom jesenjih i zimskih meseci".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)