OFANZIVA AZERA: Uništena jermenska oklopna tehnika, artiljerija i VBR, ceo bataljon napustio položaje (VIDEO)

Novosti onlajn

17. 10. 2020. u 21:17

ОФАНЗИВА АЗЕРА: Уништена јерменска оклопна техника, артиљерија и ВБР, цео батаљон напустио положаје (ВИДЕО)

Foto: Tanjug/AP

AZERBEJDžANSKA armija objavila je snimak iz dronova - uništavanje jermenskih oklopnih snaga i dalokometnih raketnih sistema.

Takođe objavljeno je i da Jermeni – beže sa svojih položaja. Navodno je ceo bataljon od 300 vojnika, zajedno sa jedinicom vojne policije napustili bežeći svoje položaje.

U pitanju je kako navodi azerbejdžansko MO 1. bataljon, 5. pešadijskog puka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Ljube

17.10.2020. 23:45

Predivni tereni za ispitivanje dronova i nove tehnike ,a Izrael prvenstveno trlja ruke ,i drzi ih u saci upravlja i sa Jermenima i Azerima . Jos ih ima koji trljaju ruke i slave i prikupljaju podatke o razvoju nove tehnike .Samo nastavi .

Deki

18.10.2020. 13:26

Ovo je samo početak velike igre Zapada. Cilj je,"zapaliti",ceo Kavkaz,a Nagorno Karabah je samo,početak. Uskoro će da "ode" i pro-Ruski vodja u Čečeniji,pa će i tamo da bukne,tako da će da ,bukvalno,rastegnu Rusku vojsku od Istoka do Zapada,što znači,razvuće je na ogroman prostor. A,ove,navodne nesuglasice izmedju NATO i Turske su samo farsa. Forsiraju Tursku kao velesilu,daju im na značaju,dok im ne završi posao,da zamuti vodu na Kavkazu,a zatim je ponovo stavlja u svoje stado i pod svoju komandu,smenjivanjem ili "uklanjanjem",Erdogana i dovodjenjem na vlast,poželjnog političara po Zapad. Spojiće Kavkasku transferzalu na tom području,nakon toga sledi Balkanska transferzala i time je Rusija okružena,apsolutno. Vojna doktrina Rusije je ,masovnost,što oklopnih jedinica,što pešadije....a,kada je NATO,razvuče na toj ogromnoj površini,Rusija gubi svoju moć,koja je već u opadanju. Laganom,ali ipak,opadanju. Imala je Rusija premoć u raketnoj tehnici,neosporno,medjutim rat na Kavkazu pokazuje drugačije trendove u budućim konfliktima. Tehnologija ratovanja na "daljinu",dronovima pokazuje svu svoju prednost. Dronovi malih dimenzija,od materijala ne uhvatljivim za radare,dokazuje,da sistemi PVO,postojeći radari i sistemi su,gotovo,nemoćni. Svi dronovi koji su oboreni su vizùelno detektovani. U koliko Rusija ne razvije sistem ometanja i skremblovanja na različitim frekvencijama,mogu da se pozdrave sa svojim sistemima S-300....400,Pancir i slično. Na video snimcima Azerbejdžana se jasno vidi nova koncepcija rata dronovima.

herodot

19.10.2020. 07:01

@Deki - Dosta istine ima u ovome što reče Deki, ali ipak je to prilično uprošćeno i jednostrano. Nisam siguran da u slučaju eskalacije rata i uvlačenja u sukob većeg broja zemalja, ne bi Turska bila ta koja bi izvukla najdeblji kraj, i pored njenih mnogo hvaljenih dronova i želje Zapada da je gurne u sukob sa Rusijom. Osim toga, nema nikakve dileme da Rusija može da uspešno vodi rat na svim svojim granicama, ukoliko bude na to prisiljena. Naravno, uz sasvim realnu pretpostavku da će u slučaju eskalacije sukoba na Kavkazu Amerika i Kina, barem u početnoj fazi, ostati po strani. Istovremeno, Rusija, ukoliko se direktno umeša na strani Jermenije, završiće tu priču mnogo brže nego što se ratni sukob prenese na druga krizna žarišta u kojima bi bezbednost Rusije takođe mogla biti ugrožena.

Bungi

19.10.2020. 14:36

@Deki - Kad Rusi dobiju povod za intervenciju a to će biti pogibija nekoliko ruskih vojnika stacioniranih u Jermeniji, Azerbejdžan će prvo spržiti raketama vazduh zemlja, dometa 2500-3000 kilometara, slomiće im radare, pvo, avione, dronove, helikoptere.Uništiće im kaspijsku mornaricu a onda kad se stušte iz Rusije oklopnom silom na njih, Gruzija će biti sitnica u odnosu na njih.Ne zato što Azere više mrze od Gruzina, nego da pokažu turetu Erdoganu kako prolazi onaj koji čačne ruskog medvjeda u oko.

Pssst

19.10.2020. 14:54

@Deki - I Napoleon i Hitler su mislili da ce pregaziti rusiju, pa znamo kako su prosli... Ruski pvo je najjaci na Svetu i za tvoju informaciju imaju sisteme ometanja dronova... Nece to bas tako ici, kao sto si ti umislio u toj maloj supljoj glavi... Tu je i Kina, nju si zaboravio... U saveznistvu je sa Rusijom...