ŽESTOKE BORBE NA JUŽNOM FRONTU: Velika ofanziva Azera, uz podršku artiljerije i dronova

Novosti online

16. 10. 2020. u 23:23

U JUŽNOM pravcu linije dodira u Nagorno-Karabahu nastavljaju se teške borbe, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan.

ЖЕСТОКЕ БОРБЕ НА ЈУЖНОМ ФРОНТУ: Велика офанзива Азера, уз подршку артиљерије и дронова

Foto: Tviter

„Danas je u južnom i severnom pravcu linije dodira, nakon masovne artiljerijske pripreme uz podršku bespilotnih letelica, avijacije i raketnih sredstava, protivnik prešao u ofanzivu velikih razmera. Žestoke borbe su posebno vođene u južnom pravcu. Nakon dva napada u severnom pravcu protivnik je odbijen. Nije uspeo da zauzme nijedan položaj niti uzvišenje. Nastavljaju se teške borbe na jugu“, rekao je Ovanisjan, istakavši da su se jermenske snage pregrupisale u nekim delovima.

Ovanisjan je takođe saopštio da se najupornije borbe vode na jugu i na severu. Dodao je da nema promena u pravcu Gadruta.

Foto: Tviter MO Azerbejdžana

Ranije je saopšteno da su se u prestonici nepriznatog Nagorno-Karabaha Stepanakertu oglasile sirene za vazdušnu opasnost, prvi put od utorka ujutru, 13. oktobra.

Informacije je potvrdio i ombudsman nepriznatog Nagorno-Karabaha Artak Beglarjan, istakavši da Stepanakert gađaju teškim raketama.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba.

U Moskvi su 9. oktobra, na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina, održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana, koji su trajali više od deset sati. Tokom pregovora Jerevan i Baku su dogovorili da se uvede prekid vatre od podneva 10. oktobra.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!