RAT NA KAVKAZU: Jermeni oborili tri protivnička drona; Azeri uništili jermenski PVO sistem „Tor“

Novosti onlajn

17. 10. 2020. u 18:54

U NAGORNO-KARABAHU na snazi je humanitarni primirje, ali kao i prethodnih dana nije sasvim mirno.

РАТ НА КАВКАЗУ: Јермени оборили три противничка дрона; Азери уништили јерменски ПВО систем „Тор“

Foto Tanjug

Lider nepriznate Republike Nagorno- Karabah Araik Artjunjan kaže da se intenzivne borbe danas vode u južnom pravcu linije razdvajanja. Istovremeno, Jerevan i Baku i dalje se nadmeću koliko je ko gubitaka naneo drugoj strani.

Portparolka jermenskog Ministarstva odbrane Šušan Stepanjan rekla je da su PVO snage te zemlje u jermenskom vazdušnom prostoru oborile tri azerbejdžanska drona.

Još jedan je oboren iznad Nagorno-Karabaha, dodala je ona.

S druge strane, u Bakuu ističu da je azerbejdžanska vojska preciznim udarima u poslednja dva dana uništila protivavionski sistem jermenskih snaga „Tor“.

Azerbejdžansko Ministarstvo odbrane takođe navodi da je uništen i jermenski sistem „Grad“ na liniji razdvajanja u Nagorno-Karabahu. Azerbejdžanska strana navodi da je uništen i protivnički sistem S-125.

Podsetimo, borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

U Moskvi su 9. oktobra, na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina, održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana, koji su trajali više od deset sati. Tokom pregovora Jerevan i Baku su dogovorili da se uvede prekid vatre od podneva 10. oktobra, izvrši razmena ratnih zarobljenika tela poginulih i dodatno dogovore konkretne mere primirja. Međutim, već u subotu strane su počele da se međusobno optužuju za narušavanje primirja.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)