STIŽE OSVETA! Predsednik Azerbejdžana zapretio Jermenima kao nikada do sad

Novosti online

17. 10. 2020. u 09:24

СТИЖЕ ОСВЕТА! Председник Азербејџана запретио Јерменима као никада до сад

Foto: Printskrin

PREDSEDNIK Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je da je granatiranje Gjandže, drugog po veličini grada u Azerbejdžanu – ratni zločin, te je obećao da će uskoro stići odgovor u vidu ,,odmazde na frontu“.

Kako je rekao, izgrednici će biti kažnjeni zbog ovoga što su učinili.

- To je zločin protiv čovečnosti, ako svetska zajednica ne želi da ih kazni, mi ćemo to učiniti, odgovorićemo na frontu - rekao je on.

Istovremeno, Alijev je kazao da je vojska Azerbejdžana preuzela kontrolu nad gradom Fizuli u Nagorno-Karabahu.

Pored toga, azerbejdžanske snage su preuzele kontrolu i nad obližnjim selima Fuzilinskog regiona, dodao je.

Podsetimo, prethodno je azerbejdžanska strana saopštila da je u jermenskom gađanju Gjandže u prvom naletu poginulo 12 civila, da u drugom još jedan, kao i da je ukupno ranjeno 52 osobe.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Jovan

17.10.2020. 09:47

PREDSEDNIK Azerbejdžana Ilham Alijev, verovatno planira da izvrši genocid nad Jermenskim narodom, po ugledu na na svoju braću iz Turske.

liberat

17.10.2020. 12:37

Ovaj je postao ratni zločinac. Želi zajedno sa Turskom istrebiti sve Jermene. Rusija bi trebala okupirati Azerbajdžan i Jermeniju zajedno radi sprečavanja širenja sukoba. Jasno se vidi da je to agresija Turske protiv Jermena uz podršku Zapada. Sve je to jedan pokušaj ugrožavanja Rusije preko ovih lokalnih konflikata koji se lako mogu proširiti....

Tajfun

17.10.2020. 13:13

Ovo je Turska umesala prste.Rusija ce biti primorana spaliti Azare kako bi Turke videli sta ce doziveti ako i dalje se busaju.Nema mira u Zakavkazje.Mediteranu i Balkanu dok se Turka ne unisti i pocepa u niz malih drzavica.