PRODUŽENA "CRNA LISTA" ZA SIRIJU: Evropska unija proširila sankcije za političare iz Damaska

Novosti online

16. 10. 2020. u 16:06

EVROPSKA unija je proširila sankcioni spisak za Siriju, koji sada obuhvata još sedam sirijskih ministara, navodi se u dokumentu koji je objavljen u zvaničnom časopisu EU.

ПРОДУЖЕНА ЦРНА ЛИСТА ЗА СИРИЈУ: Европска унија проширила санкције за политичаре из Дамаска

Foto: EPA

Evropska unija je uvela sankcije protiv ministra unutrašnje trgovine Sirije Talala el Barazija, ministarke kulture Lubne Mušave, ministra obrazovanja Darima Tabe, ministra pravde Ahmeda al Sejida, ministra za vodene resurse Mamata Rata, ministra finansija Kenana Jagija i ministra transporta Zohejra Hazima.

Prema saopštenju EU, svi navedeni ministri su imenovani na svoje dužnosti u periodu od maja do avgusta 2020. godine i EU smatra da su oni odgovorni za represije koje se sprovode nad sirijskim civilima.

- Kao ministri u vladi, oni dele odgovornost za grube represije sirijskog režima nad civilima - navodi se u dokumentu.

Savet EU je 28. maja 2020. godine produžio sankcije uvedene protiv vlade Sirije, koje su isticale 1. juna. Sankcioni spisak je u tom momentu uključivao 273 osobe, kojima je zabranjen ulazak u EU, i čija sredstva treba da budu zamrznuta. Pod sankcije potpada i 70 organizacija u Siriji. Sada je na sankcionom spisku 280 osoba.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom