ULTIMATUM ZA LUKAŠENKA: Stižu pretnje iz Litvanije, evo šta lideri opozicije traže od predsednika Belorusije

Srna

13. 10. 2020. u 20:27

LIDER beloruske opozicije u egzilu Svetlana Tihanovska odredila je 25. oktobar kao krajnji vremenski rok da predsednik Aleksandar Lukašenko podnese ostavku ili da se suoči sa štrajkovima širom te zemlje.

УЛТИМАТУМ ЗА ЛУКАШЕНКА: Стижу претње из Литваније, ево шта лидери опозиције траже од председника Белорусије

Foto: RIA.ru

- Ukoliko Lukašenko ne objavi svoju ostavku, ne prekine nasilje i ne oslobodi političke zatvorenike, 26. oktobra sve firme stupiće u štrajk, svi putevi će biti blokirani a državne prodavnice neće vršiti prodaju - naglasila je Tihanovska.

Tihanovska, čiji sledbenici tvrde da je ona pobedila na predsedničkim izborima 9. avgusta, pobegla je u susednu Litvaniju nakon glasanja na kojima je Lukašenko proglašen pobednikom.

Saradnik Tihanovske izrazio je očekivanje da će Zapad podržati njene zahteve.

Više desetina ljudi demonstrira na ulicama sa zahtevom za ostavku Lukašenka koji negira nepravilnosti na izborima i tvrdi da protesti imaju podršku iz inostranstva.

Šefovi evropskih diplomatija saglasili su se juče da Lukašenko bude dodat na listu sankcionisanih zvaničnika Belorusije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)