"NETFLIKS" PRED SUDOM ZBOG SEKSUALIZACIJE DECE: Striming servis dobio krivičnu prijavu zbog filma "Lepotice" (FOTO/VIDEO)

Novosti online

07. 10. 2020. u 21:36

STRIMING servis "Netfliks" se suočava sa krivičnim gonjenjem zbog kontroverznog francuskog filma "Lepotice", nakon što je sud u Teksasu optužio ovog multimedijskog giganta za nepristojno prikazivanje dece, piše Raša Tudej.

НЕТФЛИКС ПРЕД СУДОМ ЗБОГ СЕКСУАЛИЗАЦИЈЕ ДЕЦЕ: Стриминг сервис добио кривичну пријаву због филма Лепотице (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Optužnica je podignuta 23. septembra u okrugu Tiler, a republikanski predstavnik Met Šejfer je u utorak objavio fotografiju dokumenta na svom tviter nalogu.

U optužnici piše da je "Netfliks" svesno promovisao vizuelni materijal koji na razvratan način prikazuje genitalije obučenih devojčica koje su mlađe od 18 godina. Dalje, Tužilaštvo navodi da film nema ozbiljnu literarnu, umetničku, političku ili naučnu vrednost, i da podilazi najnižim seksualnim nagonima.

Podsećamo, "Netfliks" se našao na udaru kritika zbog filma "Lepotice" prošlog meseca, a kongresmenka Talsi Gabard je film nazvala "dečijom pornografijom", koji "podstiče apetit pedofila i trgovinu decom".

Kampanja bojkota je koštala "Netfliks" čak 8 milijardi dolara, ali u upravi kompanije verovatno nisu računali da će biti i krivično gonjeni.

Film govori o 11-ogodišnjoj devojčici iz Senegala koja živi u Parizu, koja se priključuje plesačkoj grupi "Lepotice". Plesačice igraju na seksualno sugestivni način, takozvano "tverkovanje", a kroz film je provučena mlaka simbolika o borbi tradicionalnog i modernog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna