PORTPAROL KREMLjA: Kontakti između Putina i Tihanovske nisu planirani

Tanjug

07. 10. 2020. u 16:21

ПОРТПАРОЛ КРЕМЉА: Контакти између Путина и Тихановске нису планирани

Svetlana Tihanovska i Vladimir Putin / Foto AP

KONTAKTI između ruskog predsednika Vladimira Putina i bivšeg predsedničkog kandidata i beloruske opozionarke Svetlane Tihanovske nisu planirani, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Ovu izjavu Peskov je dao odgovarajući na pitanje novinara da li Putinov komentar o tome da je Moskva u kontaktu sa svim učesnicima i stranama konflikta u Kirgistanu, znači da su mogući i kontakti sa opozicijom u Belorusiji.

Peskov je rekao da Putinova izjava znači da je Moskva u kontaktu sa političkim partijama koje su učestvovale na izborima u Kirgistanu i koje su deo političkog života u ovoj zemlji.

"Gospođica Tihanovska nije u Belorusiji i teško da se može reći da učestvuje u životu Belorusije na bilo koji način", rekao je portparol Kremlja i dodao da kontakti između predsednika Rusije i beloruske opozicione liderke nisu planirani.

Peskov je kazao da je Tihanovska na teritoriji Evropske unije, da aktivno putuje po zemljama, da se sastaje sa raznim liderima država i vlada koji sadašnjeg lidera Belorusije smatraju nelegitimnim i da je to "potpuno druga priča", prenosi TAS.

Neki mediji su ranije preneli da je Tihanovska tokom svoje posete Berlinu izjavila da bi volela da se sastane sa Putinom kako bi razumela zašto podržava Lukašenka. Prema tim navodima, ona je ruskog predsednika pozvala da bude posrednik u razgovorima između vlasti i opozicije u Belorusiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)