PORTPAROL KREMLJA: Kontakti između Putina i Tihanovske nisu planirani

Tanjug

07. 10. 2020. u 16:21

KONTAKTI između ruskog predsednika Vladimira Putina i bivšeg predsedničkog kandidata i beloruske opozionarke Svetlane Tihanovske nisu planirani, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

ПОРТПАРОЛ КРЕМЉА: Контакти између Путина и Тихановске нису планирани

Svetlana Tihanovska i Vladimir Putin / Foto AP

Ovu izjavu Peskov je dao odgovarajući na pitanje novinara da li Putinov komentar o tome da je Moskva u kontaktu sa svim učesnicima i stranama konflikta u Kirgistanu, znači da su mogući i kontakti sa opozicijom u Belorusiji.

Peskov je rekao da Putinova izjava znači da je Moskva u kontaktu sa političkim partijama koje su učestvovale na izborima u Kirgistanu i koje su deo političkog života u ovoj zemlji.

"Gospođica Tihanovska nije u Belorusiji i teško da se može reći da učestvuje u životu Belorusije na bilo koji način", rekao je portparol Kremlja i dodao da kontakti između predsednika Rusije i beloruske opozicione liderke nisu planirani.

Peskov je kazao da je Tihanovska na teritoriji Evropske unije, da aktivno putuje po zemljama, da se sastaje sa raznim liderima država i vlada koji sadašnjeg lidera Belorusije smatraju nelegitimnim i da je to "potpuno druga priča", prenosi TAS.

Neki mediji su ranije preneli da je Tihanovska tokom svoje posete Berlinu izjavila da bi volela da se sastane sa Putinom kako bi razumela zašto podržava Lukašenka. Prema tim navodima, ona je ruskog predsednika pozvala da bude posrednik u razgovorima između vlasti i opozicije u Belorusiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom