JERMENSKA VOJSKA SE POVLAČI? Na prestonicu Karabaha ispaljeno preko 100 raketa „Smerč“

Novosti online

06. 10. 2020. u 11:11

PREDSEDNIK nepriznate republike Nagorno-Karabah Araik Arutjunjan izjavio je da je tokom jučerašnjeg dana na Stepanakert ispaljeno preko 100 raketa iz lansirnog sistema „Smerč“.

ЈЕРМЕНСКА ВОЈСКА СЕ ПОВЛАЧИ? На престоницу Карабаха испаљено преко 100 ракета „Смерч“

Foto: Tviter

Istovremeno, azerbejdžanske snage tvrde da se vojska Nagorno-Karbaaha povlači duž cele linije fronta.

Prema rečima Arutjunjana, samo pukom srećom nije došlo do većih gubitaka kada je reč o granatiranju prestonice Karabaha.

„Izgleda da je razlog zbog čega je azerbejdžanska strana intenzivirala gađanje Stepanakerta jeste što je jermenska vojska uspela da ispuni sve zadatke, da odbije napade i s vazduha i s kopna. Pored toga, azerbejdžanske snage su ponovo pretrpele velike gubitke“, rekao je on.

Arutjunjan je takođe zahvalio dijaspori što je uspela da sakupi čak 50 miliona evra pomoći za Nagorno-Karabah, te je pozvao jermensku zajednicu koja živi u inostranstvu sa nastavi sa prikupljanjem sredstava koje su neophodne za obnovu gradova nakon „pobede u ratu“.

Foto Tanjug-AP

AZERBEJDžAN: JERMENSKE SNAGE SE POVLAČE

Sa druge strane, portparol Ministarstva odbrane Azerbejdžana Vagif Dargjahli izjavio je da se jermenska vojska povlači duž celog fronta na liniji razgraničenja sa Nagorno-Karabahom.

Kako je rekao, okupirane zemlje se postepeno oslobađaju, a od apsolutnog kolapsa jermenske snage može spasti samo „deokupacija azerbejdžanskih teritorija“.

Dargjahli je takođe optužio jermensku stranu da je granatirala položaje azerbejdžanskih snaga duž cele linije fronta, ali ujedno i civilne objekte u naseljenim mestima koja se tu nalaze.

Prema njegovim rečima, u tim gađanjima ima i stradalih civila, iako nije precizirao u kakvom broju poginulih je reč, kao i koji su infrastrukturni objekti oštećeni.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega