PODIVLJALA REKA NOSILA JE SVE PRED SOBOM, A ONI NISU HTELI DA NAPUSTE SVOJU ŽUTU KUĆICU: Smrt bračnog para potresla Francusku (FOTO+VIDEO)

Goran ČVOROVIĆ, dopisnik „Novosti“ iz Pariza

04. 10. 2020. u 20:31

ZALEĐE Azurne obale prethodnih dana zahvatilo je veliko nevreme posle kog se i dalje traga za osamanestoro ljudi.

ПОДИВЉАЛА РЕКА НОСИЛА ЈЕ СВЕ ПРЕД СОБОМ, А ОНИ НИСУ ХТЕЛИ ДА НАПУСТЕ СВОЈУ ЖУТУ КУЋИЦУ: Смрт брачног пара потресла Француску (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: Printskrin

 Naneta je i ogromna materijalna šteta, nabujale reke i odroni odneli su preko stotinu kuća, a u jednoj od njih nalazio se i jedan vremešni bračni par čija je sudbina dirnula čitavu Francusku.

Kada je podivljala reka Vezibi izašla iz svog korita, noseći sve pred sobom, žitelji mesta Rokbijer sa 1.800 stanovnika iznad Nice potražili su spas u begu, ali ne i bračni par, starac od 98 godina i njegova pet godina mlađa supruga.

Kada je voda počela da valja blato, drvlje i kamenje oko njihove žute kućice sa crvenim krovom, zatvorili su vrata, naslonili se na zidove i sačekali da sudbina kaže svoju poslednju reč.

Predsednik opštine Žerar Manfredi kaže da je samo nekoliko minuta pre nego što će bujica odneti kuću, razgovarao telefonom sa bračnim parom i bezuspešno ih preklinjao da napuste kuću.

Na kraju su mu rekli da će otići kod prijatelja, ali je to bilo očigledno samo zato da bi prekinuli ubeđivanja.

Bračni par nije hteo da ispočetka prolazi kroz iste peripetije koje su ih zadesile kada im je oluja već jednom uništila kuću 1993. godine. Odlučili su ovoga puta da otplove zajedno s njom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a