EVROPOL RAZBIO KRIMINALNU GRUPU: Uhapšeno 13 pripadnika kriminalne mreže za šverc migranata

Tanjug

02. 10. 2020. u 17:35

FRANCUSKO-belgijska policija, koju je podržao Evropol, ove sedmice je razotkrila veliku kriminalnu mrežu koja je umešana u krijumčarenje migranata, trgovinu ljudima, uključujući maloletnike, prisilno prosjačenje, prevare vezane za socijalna davanja i falsifikovanje dokumenata.

ЕВРОПОЛ РАЗБИО КРИМИНАЛНУ ГРУПУ: Ухапшено 13 припадника криминалне мреже за шверц миграната

Depositphotos

Procenjuje se da je ova organizovana kriminalna mreža koja je bila aktivna nekoliko godina zaradila oko pet miliona evra, saopštio je Evropol.

Tokom koordinisane akcije, službenici belgijske lokalne policije i francuske nacionalne policije izvršili su racije na sedam lokacija i zaplenili falsifikovane dokumente, uključujući lične karte, pasoše i falsifikovane izvode iz knjiga rođenih i venčanih, mobilne uređaje, zlatni nakit i dokaze o transferima novca.

Francuske vlasti uhapsile su 13 osoba u regionima Pariza i Liona, uključujući, kako se vruje i organizatore mreže.

Petnaest maloletnika koje su eksploatisale sopstvene porodice spašeno je i stavljeno pod zaštitu nadležnih pravosudnih organa.

Evropol je olakšavao operativnu koordinaciju i pružao kontinuiranu pomoć tokom različitih faza istrage, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba