APSURD OKO TROVANJA NAVALJNOG: Flašice pobudile sumnju u retoriku Zapada, oglasio se i Kremlj

B. V.

19. 09. 2020. u 10:00

VERZIJA da je bloger i opozicionar Aleksej Navaljni otrovan u Tomsku u hotelskoj sobi flašicom mineralne vode je apsurdna, izjavio je Dmitrij Peskov, portparol Kremlja.

АПСУРД ОКО ТРОВАЊА НАВАЉНОГ: Флашице побудиле сумњу у реторику Запада, огласио се и Кремљ

Foto: Printscreen

Dodao je da je ta flašica poneta u inostranstvo, pa ne može da se analizira.

- Toksikolozi objašnjavaju da je flašica zaista bila otrovana nju ne bi mogli bez posledica da iznesu iz Rusije. U toj priči o flašici sa vodom iz dana u dan raste broj pitanja i apsurda - tvrdi Peskov.

Nema odgovora ni kako da, ako je flašica bila namazana otrovom novičok, niko nije nastradao od osoba oko Navaljnog u hotelu.

U Rusiji tvrde da su analize rađene na najsavremenijim uređajima i da u krvi i mokraći nije bilo tragova otrova. Zbog toga su lekari u bolnici u Omsku tvrdili da Navaljni nije otrovan.

To što saradnici Navaljnog govore da su uzeli flašicu iz koje je pio vodu Navaljni u hotelskoj sobi kod mnogih izaziva sumnju. Predsednik ruske Dume Vjačeslav Volodin kaže da su u aferu oko Navaljnog umešane zapadne službe.

U Moskvi i dalje insistiraju da se uključe ruski eksperti u raspetljavanju slučaja. Nijedna od onih zapadnih laboratorija u Nemačkoj, Francuskoj i Finskoj nije predočila nikakve dokaze, a tvrde da je Navaljni bio otrovan. Organizacija za zabranu hemijskog oružja ćuti, jer navodno još radi na rasvetljavanju slučaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Zajedno za očuvanje prirode