POGLED IZ KABINE Su-27: Snimak presretanja špijunskog aviona iznad Baltika

Novosti online

18. 09. 2020. u 12:43

RUSKI lovac Su-27 podignut je kako bi presreo američki i švedski vojni avion iznad Baltičkog mora, saopštio je Nacionalni centar za upravljanje odbranom.

ПОГЛЕД ИЗ КАБИНЕ Су-27: Снимак пресретања шпијунског авиона изнад Балтика

Foto: Depozitfotos

„Ruska sredstva za kontrolu vazdušnog prostora otkrila su 17. septembra 2020. iznad neutralnih voda Baltičkog mora dva vazdušna cilja koja se približavaju državnoj granici Rusije. Za identifikaciju vazdušnih ciljeva i sprečavanje povrede državne granice Rusije, u vazduh je podignut lovac Su-27 dežurnih snaga za protivvazdušnu odbranu Baltičke flote“, navodi se u saopštenju.

Napominje se da je posada Su-27 identifikovala vazdušne ciljeve kao patrolni avion američke mornarice P-8A „Posejdon“ i izviđački avion švedskog vazduhoplovstva „Golfstrim“ i sprovodio ih iznad Baltičkog mora.

„Nakon što su se strani vojni avioni udaljili od državne granice Rusije, ruski lovac se bezbedno vratio na matični aerodrom“, dodaje se u saopštenju.

Centar za upravljanje odbranom naglašava se da se let ruskog Su-27 odvijao u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora. Povreda državne granice Rusije nije bilo dozvoljeno.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

TORNADO ZAPADU NEMAČKE DONEO SMRT I RAZARANJE : Više od 50 povređenih, najmanje jedna osoba poginula, šteta ogromna