POGLED IZ KABINE Su-27: Snimak presretanja špijunskog aviona iznad Baltika

Novosti online

18. 09. 2020. u 12:43

ПОГЛЕД ИЗ КАБИНЕ Су-27: Снимак пресретања шпијунског авиона изнад Балтика

Foto: Depozitfotos

RUSKI lovac Su-27 podignut je kako bi presreo američki i švedski vojni avion iznad Baltičkog mora, saopštio je Nacionalni centar za upravljanje odbranom.

„Ruska sredstva za kontrolu vazdušnog prostora otkrila su 17. septembra 2020. iznad neutralnih voda Baltičkog mora dva vazdušna cilja koja se približavaju državnoj granici Rusije. Za identifikaciju vazdušnih ciljeva i sprečavanje povrede državne granice Rusije, u vazduh je podignut lovac Su-27 dežurnih snaga za protivvazdušnu odbranu Baltičke flote“, navodi se u saopštenju.

Napominje se da je posada Su-27 identifikovala vazdušne ciljeve kao patrolni avion američke mornarice P-8A „Posejdon“ i izviđački avion švedskog vazduhoplovstva „Golfstrim“ i sprovodio ih iznad Baltičkog mora.

„Nakon što su se strani vojni avioni udaljili od državne granice Rusije, ruski lovac se bezbedno vratio na matični aerodrom“, dodaje se u saopštenju.

Centar za upravljanje odbranom naglašava se da se let ruskog Su-27 odvijao u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora. Povreda državne granice Rusije nije bilo dozvoljeno.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)