ISTRAGA U SAD: Kritike Boinga i FAA zbog modela 737 MAX

Tanjug

16. 09. 2020. u 16:16

U ISTRAZI Komiteta za transport i infrastrukturu Predstavničkog doma SAD kritikovni su kompanija Boing i Savezna vazduhoplovna uprava (FAA) zbog modela 737 MAX, koji je prizemljen od marta 2019. godine, nakon što je u dva smrtonosna udesa preminulo 346 ljudi.

ИСТРАГА У САД: Критике Боинга и ФАА због модела 737 МАX

Foto: Tanjug/AP

Komitet u Predstavničkom domu u kome većinu imaju demokrate pronašao je brojne pogrešne korake navedene na skoro 250 stranica

u konačnom izveštaju koji je danas objavljen, preneo je Rojters. Boing nije uspeo u svom dizajnu i razvoju MAX, a FAA nije uspela u nadgledanju Boinga i njegovoj sertifikaciju, kaže se u izveštaju, u kome su detaljno opisani problemi u dizajnu aviona i odobrenje vlade.

Revizijom je utvrđeno da padovi nisu rezultat pojedinačnog kvara, tehničke greške ili loše vođenog događaja.

Oni su bili stravični vrhunac niza neispravnih tehničkih pretpostavki inženjera kompanije Boing, nedostatak transparentnosti menadžmenta kompanije Boing i nedovoljnog nadzora FAA, navedeno je u izveštaju. Boing je naveo u saopštenju da je naučio mnoge teške lekcije kao kompanija iz nesreće i od učinjenih grešaka.

Kao što i stoji u izveštaju, uradili smo fundamentalne promene u našoj kompaniji i nastavljamo da tražimo načine za poboljšanje, naveo je Boing.

FAA je u saopštenju naveo da će sarađivati sa poslanicima kako bi primenila poboljšanja utvrđena u njihovom izveštaju.

Ona dodaje da je usredsređena na unapređenje sveukupne vazduhoplovne bezbednosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna