PUTINOV ODGOVOR JE BIO OŠTAR I BRZ: Makron pozvao ruskog predsednika da izrazi "zabrinutost za slučaj Navaljani"

Tanjug

14. 09. 2020. u 18:10

RUSKI predsednik Vladimir Putin je u telefonskom razgovoru predsedniku Francuske Emanuelu Makronu rekao da su neutemeljene optužbe protiv Rusije u vezi sa hospitalizacijom Alekseja Navaljnijeg neprimerene, navodi se u saopštenju Kremlja.

ПУТИНОВ ОДГОВОР ЈЕ БИО ОШТАР И БРЗ: Макрон позвао руског председника да изрази забринутост за случај Наваљани

Foto: EPA

Ruski i francuski predsednik održali su telefonski razgovor, u kojem su detaljno razmotrili situaciju u vezi sa Navaljnijem. Putin je naglasio neprimerenost neosnovanih otpužbi protiv ruske strane u ovom slučaju, prenosi ruska novinska agencija TAS.

Nezavisna francuska analiza došla je do zaključka da je kritičar Kremlja Aleksej Navaljni otrovan nervnim agensom sovjetskog tipa" Novičok" prilikom pokušaja atentata, saopštilo je danas francusko predsedništvo.

Predsednik Francuske Emanuel Makron je izrazio duboku zabrinutost zbog zlocinačkog dela počinjenog protiv Alekseja Navaljanog i imperativ je da se sve razjasni, bez odlaganja, o okolnostima i odgovornosti za ovaj pokušaj atentata, navela je Makronova kancelarija u saopštenju izdatom posle telefonskog razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, preneo je Rojters.

Navaljni je krajem avgusta prebačen iz Rusije u Nemačku na dalje lečenje, a pre nekoliko dana je izveden iz indukovane kome i oseća se dovoljno dobro da može da govori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri