RUSKI ADMIRAL U SIRIJI UPOZORAVA: Teroristi spremaju opasnu akciju, koristiće hemijsko oružje i oprobani "recept"

Novosti online

11. 09. 2020. u 21:53

TERORISTI iz grupe „Hajat Tahrir Aš-Šam“ spremaju provokaciju uz upotrebu otrovnih supstanci na jugu Idliba, saopštio je na konferenciji za štampu zamenik rukovoditelja ruskog Centra za mirenje zaraćenih strana u Siriji kontraadmiral Aleksandar Grinkevič.

РУСКИ АДМИРАЛ У СИРИЈИ УПОЗОРАВА: Терористи спремају опасну акцију, користиће хемијско оружје и опробани рецепт

Foto: EPA

- U ruskom Centru za mirenje zaraćenih strana smo došli do informacija da militanti terorističke grupe „Hajat Tahrir Aš-Šam“ pripremaju provokaciju uz upotrebu otrovnih supstanci u južnom delu Idlibske zone deeskalacije - rekao je Grinkevič.

On je dodao da, prema informacijama koje poseduju, teroristi planiraju da falsifikuju snimke u području visoravni Džebal-Zavija, gde će biti prisutni i reporteri inostranih medija kako bi ih proširili na internetu, u bliskoistočnim i zapadnim medijima sa optužbama na račun sirijskih vladinih snaga uz primenu hemijskog oružja protiv civila.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina