JOŠ JEDAN ISTORIJSKI SPORAZUM: Bahrein uspostavlja diplomatske odnose sa Izraelom

Novosti online

11. 09. 2020. u 19:34

BAHREIN i Izrael su se dogovorili da uspostave diplomatske odnose, saopštio je američki predsednik Donald Tramp.

ЈОШ ЈЕДАН ИСТОРИЈСКИ СПОРАЗУМ: Бахреин успоставља дипломатске односе са Израелом

Foto: EPA

- Još jedan istorijski uspeh danas! Naša dva prijatelja, Izrael i Kraljevina Bahrein, dogovorili su se o potpisivanju mirovnog sporazuma – druga arapska država koja je zaključila mir sa Izraelom za 30 dana! - napisao je Trampo na tviteru.

U drugom postu Tramp je objavio zajedničko saopštenje SAD, Bahreina i Izraela u kojem se na dve stranice potvrđuje spremnost da se uspostave „puni diplomatski odnosi“.

Osim toga, navodi se da će Bahrein učestvovati na ceremoniji potpisivanja sporazuma između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata 15. septembra u Beloj kući.

Podsetimo, ranije su diplomatske odnose sa Izraelom uspostavili i Ujedinjeni Arapski Emirati.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!