IZBACILI SU JE IZ KOLA I POBEGLI: Lukašenko o hapšenju opozicionarke Kolesnjikove prilikom "bega" u Ukrajinu

Novosti online

08. 09. 2020. u 15:41

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je članica Koordinacionog saveta Belorusije Marija Kolesnjikova htela da pobegne u Ukrajinu kod svoje sestre i da on, kao graničar, smatra da su ispravno postupili što su je uhapsili.

ИЗБАЦИЛИ СУ ЈЕ ИЗ КОЛА И ПОБЕГЛИ: Лукашенко о хапшењу опозиционарке Колесњикове приликом бега у Украјину

Foto: Jandeks.ru i Njus.ru

Kako navodi novinar Evgenij Roškov, dopisnik ruske televizije „Rusija 1“, u intervjuu koji je dao ruskim medijima Lukašenko je rekao da je u toku sa onim šta se dešava sa Kolesnjikovom i da je ona zaista htela da pobegne u Ukrajinu, jer tamo navodno ima sestru.

Beloruski lider je istakao da on, kao graničar, smatra da je ispravno što je privedena. Govoreći o dvojici drugih opozicionara, koji su ipak uspeli da pređu u Ukrajinu, Lukašenko je rekao da sada traže od Ukrajine da ih vrate.

- Lukašenko je rekao da ga izveštavaju. On je upoznat sa tim preko specijalnih službi i graničara. Kako je rekao, prema rečima graničara, (opozicionari) su zaista pokušali da pređu granicu i zadržali su vozilo sa Kolesnjikovom i dvojicom njenim kolega u zoni između beloruske i ukrajinske granice. Prema rečima Lukašenka, kako je obavešten, Kolesnjikovu su izbacili iz automobila i odjurili. Zbog toga su nju zadržali. Druga dvojica su otišla u Ukrajinu - rekao je Roškov, citirajući Lukašenka.

Predstavnici Koordinacionog saveta opozicije Belorusije Anton Rodnjenkov, Ivan Kravcov i članica predsedništva saveta Marija Kolesnjikova pokušali automobilom da napuste Belorusiju i uđu u Ukrajinu. Kako je saopštila pogranična služba Belorusije, Kolesnjikova i dvojica opozicionara su prošli proveru dokumenata na beloruskoj granici i uputili su se ka Ukrajini. Međutim, na putu ka ukrajinskoj granici sreli su pograničnu kontrolu nakon čega je njihov automobil naglo ubrzao, čime su ugrozili život jednom pripadniku granične službe. Prema rečima portparola pogranične službe Belorusije Antona Bičkovskog, Kolesnjikovu su „izbacili“ iz automobila. Nako toga su je beloruski graničari zadržali kako bi razjasnili događaj.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

NEMA NAGRADE ZA TERORIZAM: SAD stavile veto na prijem Palestine u Ujedinjene nacije