TINEJDŽER PROGUTAO ŠIVAĆU IGLU: Doktori je pronašli u njegovom srcu - Nije ni primetio!

Novosti onlajn

04. 09. 2020. u 00:56

JEDAN tinejdžer iz Amerike progutao je iglu za šivenje dok je ušivao odeću, a nekim čudom nije ni primetio.

ТИНЕЈЏЕР ПРОГУТАО ШИВАЋУ ИГЛУ: Доктори је пронашли у његовом срцу - Није ни приметио!

Foto: EPA

Pošto je tri dana osećao bol u grudima, javio se u urgentni centar u Masačusetsu, a doktori su iglu pronašli na neobičnom mestu — njegovom srcu.

U lekarskom izveštaju se navodi da je sedamnaestogodišnjak osećao oštar bol koji se pojačavao tokom ležanja ili kada bi duboko udahnuo.

Rezultat elektrokardiograma bio je abnormalan i doktori su u prvi mah pomislili da se radi o perimiokarditisu, odnosno upali srčanog mišića i okolne membrane. Dodatni laboratorijski testovi pokazali su da tinejdžer u krvi ima povišene nivoe proteina koji ukazuju na povredu srca.

Igla od 3,5 centimetra u srcu tinejdžera

Skeniranjem srca primećeno je linearno metalno strano telo u srcu. Predmet, dugačak 3,5 centimetra, virio je iz donjeg dela desne komore srca, koja pumpa krv u pluća.

Tinejdžer je prvo lekarima rekao da nije ništa progutao, ali se kasnije prisetio da je zašivao nešto na odeći i da je obično igle držao u ustima. Međutim, nije bio svestan da je jednu i progutao.

Tokom operacije potvrđeno je da se u srcu tinejdžera zaista nalazila igla.

Lekari pretpostavljaju da je do srca stigla kroz gastrointestinalni trakt, izjavio je za portal „Lajv sajens“ Boni Metjus, asistent profesora na odeljenju za pedijatriju u Medicinskom centru u Vorčesteru u Masačusetsu.

Strana tela su i ranije pronalažena u srcu, ali veoma retko.

U Kini su doktori 2016. godine imali slučaj 48-godišnje žene koja je, kako prenosi RTS, doživela infarkt nakon što je igla probila grudi i zastala u srcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)