POLICIJA UHAPSILA KOMANDANTA ISLAMSKE DRŽAVE: Oglasio se i ministar, "emir" spremao napade na turskoj teritoriji

Novosti online

01. 09. 2020. u 12:01

Turska policija uhapsila je na svojoj teritoriji komandanta Islamske države, rekao je ministar unutrašnjih poslova te zemlje. Zaplenjeni su i „važni planovi“, piše RT.

ПОЛИЦИЈА УХАПСИЛА КОМАНДАНТА ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ: Огласио се и министар, емир спремао нападе на турској територији

Foto: Printscreen

Javnost je o tome obavestio ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu. U objavi na Tviteru, zvaničnik je opisao uhapšenog kao „emira ID“, otkrivajući da su zaplenjeni „važni planovi“.

Ministar je kasnije otkrio da je uhapšen Mahmut Ozden.

- Stalno je dobijao naređenja i iz Iraka i iz Sirije sa ciljem izvršavanja napada na teritoriji Turske", rekao je Sojlu.

Ministar je izjavio da je policijska operacija u toku, kao i ispitivanje osumnjičenih za koje se veruje da imaju veze sa Ozdenom. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja