PROTESTI U MINSKU: Demonstranti zaustavljeni na putu ka Lukašenkovoj rezidenciji (FOTO)

Tanjug

30. 08. 2020. u 16:34

ПРОТЕСТИ У МИНСКУ: Демонстранти заустављени на путу ка Лукашенковој резиденцији (ФОТО)

Foto: Tanjug/AP

POLICIJA u Belorusiji zadržala je danas u pritvoru učesnike neodobrenog protesta u Minsku, rekla je za RIA Novosti portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Belorusije Olga Čemodanova.

TASS dodaje da se više hiljada demonstranata uputilo ka rezidenciji predsednika Aleksandra Lukašenka u centru Minska zbog čega su policija i vojska pojačale mere zaštite. Policijska vozila blokirala su prilaze rezidenciji.

Takođe, policija je zaustavila nekoliko hiljada ljudi u Aveniji nezavisnosti u prestonici Belorusije, gde se održava protest.

Kako navodi TASS, snagama bezbednosti naređeno je da počnu da se kreću ka demonstrantima.

Kako dodaje, vodeni topovi usmereni su ka učesnicima protesta, a jake bezbednosne snage su na putu ka licu mesta.

Masovni protesti počeli su širom Belorusije 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora, na kojima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Varto Marx

30.08.2020. 17:41

Voda u loncu kljuca svakog momenta poklopac moze izbiti u vazduhu. Na ulicama policija i vojska pteuzimaju kontrolu, naredjenje je od diktatora Lukasenka, tako javja Rai uno. Spremaju se velike masovne demostracije, u nadi da nece doci do najgoreg.

vladimir

30.08.2020. 22:15

Izbori su dali rezultat, a to što se ne svidja "zapadu" njihov je problem! I treba da im bude veliki problem jer Lukašenko se ne igra svojom državom i narodom a da bi zapadni mediokriteti to shvatili, moraće da porade na brzini shvatanja kriterijuma moralnosti, poštenja, karaktera, prava, korupcije, i svega onoga što drugima spočitavaju! To je SAMO kod njih prisutno! Predsedniče PRIMENI mere pravne države!