MERKEL O PANDEMIJI: Kriza će se pogoršati, u fokusu socijala i ekonomija

Tanjug

28. 08. 2020. u 12:58

МЕРКЕЛ О ПАНДЕМИЈИ: Криза ће се погоршати, у фокусу социјала и економија

Foto: AP

NEMAČKA kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da će se pandemija korona virusa verovatno pogoršati narednih meseci i da će u tim okolnostima prioritet njene vlade biti pružanje pomoći društvu u celini, pre svega deci, kao i ekonomiji.

- Vlada će činiti sve da naša deca ne budu gubitnici pandemije. Škole i vrtići treba da budu najvažnije pitanje - rekla je Merkel na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Vlada će, dodala je, takođe raditi na održanju ekonomske aktivnost ili njenom restartovanju tamo gde ona još uvek stagnira zbog pandemije, kao i na očuvanju radnih mesta.

Treći prioritet bio bi podsticanje duha socijalne solidarnosti jer pandemija pogađa neke ljude, poput starijih ili porodica sa niskim primanjima, teže od drugih.

Nemačka je u proteklom periodu uspela da zadrži broj slučajeva zaraze i smrtnosti od Kovida-19 na realtivno niskom nivou u poređenju s nekim drugim velikim evropskim zemljama.

Međutim, broj novih dnevnih infekcija raste od početka jula i ubrzao se poslednjih nedelja, napominje Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

ANGELA OTKRILA TOPLU VODU

28.08.2020. 14:04

I mala deca znaju, da ce se stanje s koronom pogorasat, kad je ovako u letnjem periodu, sta drugo ocekivat na jesen i zimu. NEGO JA BI TEBI POSLAO DR. KONA, da on tebe malo poduci.

dragan963

28.08.2020. 14:08

Nigde ne vidim reagovanje naših gastarbajtera koji su dobili obaveštenja da ako se "... zaraze sleduje im otkaz..." već ćute i rade a ovde bi već dizali revoluciju!!!!

aha

28.08.2020. 15:07

@dragan963 - dali ti znas gde si uopste,Nemci daju milijarde da narod ne oseti coronu,ajde malo se informisi pre neko lupis glupost ,ili te priroda nadarila