PODRŠKA AKTUELNOM PREDSEDNIKU: Srpski Amerikanci zvanično deo kampanje za reizbor Trampa

Tanjug

22. 08. 2020. u 23:50

ПОДРШКА АКТУЕЛНОМ ПРЕДСЕДНИКУ: Српски Американци званично део кампање за реизбор Трампа

Foto: AP

TRI nedelje nakon što je u SAD pokrenuta kampanja pod nazivom "Srbi za Trampa 2020", Amerikanci srpskog porekla koji podržavaju aktuelnog predsednika, postali su zvaničan deo koalicije u kampanji za ponovni izbor predsednika Donalda Trampa.

Kako se navodi u saopštenju organizacije "Srpski Amerikanci za Trampa 2020", kampanju "Srbi za Trampa 2020" pokrenule su Olga Ravasi i Pamela Kolins kako bi promovisali građanski angažman srpskog rasejanja u Sjedinjenim Državama, preneo je Srpski Radio Čikago.

- Tako smo ponosni na ovaj trenutak i konačno znamo da su predsednik Tramp i njegov tim čuli naše glasove, a naš naporan rad i posvećenost su se isplatili - navele su Ravasijeva i Kolinsova.

One su dodale da su članovi kampanje motivisani više nego ikada pre da omoguće da se ponovno izabere "verovatno najbolji predsednik u istoriji Amerike" budući da se, kako su naglasile, nacija suočava s egzistencijalnom krizom.

Kako su dodale, u ovom velikom vremenu nestabilnosti potrebno je snažno vođstvo predsednika Trampa, poverenje u teške odluke koje donosi, kao i i zakon i red.

U saopštenju se podseća da se Amerikanci srpskog porekla nikada ranije na ovom nivou nisu organizovali kako bi podržali nekog kandidata, posebno predsedničkog kandidata. Štaviše, kako se naglašava, ovo je prvi put da su kao zajednica zvanično prepoznati u predsedničkoj kampanji.

Ravasijeva je rekla da članovi ove zajednice, u daljoj koordinaciji sa službenom kampanjom, planiraju da nastave sa promocijom ove inicijative i formiraju snažne timove u svakoj ključnoj državi.

- Cilj je da se mobiliše oko milion Srba-Amerikanaca i Amerikanaca sa potpunim ili delimičnim srpskim poreklom širom Sjedinjenih Država da se pridruže pobedničkom timu, i organizovanim naporima i da pomognemo ponovni izbor predsednika Donalda Trampa - poručila je Olga Ravasi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

AG

23.08.2020. 06:53

Sreca pa vecina ovih "Srba" zivi u Cikagu (Illionois) gde Trump tesko da moze da pobedi. Vecina njihovih glasova za "najboljeg predsednika u istoriji" ce biti bezvredno...Ponavljam, srecom...

Zoran

23.08.2020. 07:54

@AG - Usrecices se sa socijalizmom u Americi kad ti dodju demokrate. Ja sam "Srbin" Amerikanac, ali me glasanje ne interesuje, jer je sve namesteno. I tramp dobio preko namestakljke....niko zivi nije verovao da on pobedio. Inace narod u Americi, posebno mladi, su ti za socijalizam i sve besplatno. To ti je, verujem, veoma poznato, a ishod ti je poznat.

Mile new york

23.08.2020. 16:47

Srbi u Americi ako glsaju za trampa nisu normalni onda jer isti taj Tramp radi protiv svih imigranata u Americi to znaci i Srba,isti Srbi ako tramp pobedi sutra nece dobijati zelene karte,vize itd jer Trump pored ubijanja ilegalne imigracije isto tako unistava legalne imigrante,trenutno ja kao Srbin nemogu da obnovim zelenu kartu jer trump namerno sabotira imigraciono,ja licno kao veliki Srbin mu nikad nebih dao glas da bih bilo kome drugom.