SVE SE TO REŽIRA U AMERICI, A EVROPLJANI SPROVODE PLAN: Lukašenko ocenio situaciju u Belorusiji - "Ništa nije slučajno!"

Novosti online

21. 08. 2020. u 14:31

СВЕ СЕ ТО РЕЖИРА У АМЕРИЦИ, А ЕВРОПЉАНИ СПРОВОДЕ ПЛАН: Лукашенко оценио ситуацију у Белорусији - Ништа није случајно!

Aleksandar Lukašenko / Foto Tanjuga-AP

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da Zapad želi da iskoristi Belorusiju protiv Rusije, kao i da se neredi planiraju i režiraju u SAD, a da taj plan sprovode Evropljani.

- Sve se to planira i režira u Americi, a Evropljani taj plan sprovode. Kako im je rečeno, tako je i urađeno. Čak je i formiran specijalni centar kod Varšave. Znate, mi kontrolišemo čime se taj centar bavi. Čak su se i gusenice pokrenule. Vidite li, kada je negde u blizini nemirno, onda i tenkovi pale motore i avioni uzleću, ništa nije slučajno - rekao je on.

Lukašenko je istakao i da je ovo sve unapred pripremljeno.

- I Rusija se bojala da nas ne izgubi. Zapad je odlučio da nas okrene, kako se ispostavilo, protiv Rusije. Sad nastoje da stvore taj baltičko-crnomorski koridor, takozvani sanitarni kordon – tri baltičke republike, Belorusiju i Ukrajinu. Jedino smo mi tu preostali - rekao je on obraćajući se radnicima automobilske fabrike "DŽeržinski".

Lukašenko je kazao i da namerava da u narednih nekoliko dana „reši problem“ po pitanju situacije u zemlji.

- U Minsku se još ponegde, nekome situacija ne dopada. To je prirodno. Ali to ne treba da vas brine, to je moj problem koju moram da rešim sam, i mi ga rešavamo. Verujte mi, rešićemo taj problem u narednih nekoliko dana - naveo je Lukašenko.

Beloruski predsednik je dodao i da je situacija u zemlji izuzetno ispolitizovana, ali je ne treba tumačiti kao "katastrofalnu".

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Aki

21.08.2020. 15:05

Dalje ruke od Belorusuje i svi koji mislite da vredite 100 ili 200 evra. Ako padnu prijatelji padamo još niže i mi, a ima razloga za razmišljanje i zabrinutost.