BAKA "OŽIVELA" U MRTVAČNICI: Uhvatila radnicu za ruku, devojka se zaledila od šoka

Novosti online

19. 08. 2020. u 18:35

ZINAIDA Kononova (81) proglašena je mrtvom nakon operacije creva u Rusiji. Njena porodica je obaveštena i počela je da planira sahranu, a telo je prebačeno u mrtvačnicu u okružnoj bolnici u Goršenčenskaju 14. avgusta oko jedan sat posle ponoći.

БАКА ОЖИВЕЛА У МРТВАЧНИЦИ: Ухватила радницу за руку, девојка се заледила од шока

Foto: Depositphotos

Skoro sedam sati kasnije, u osam ujutru, radnica mrtvačnice je "doživela šok" kada je baku zatekla ispruženu na podu.

Žena je navodno pala kada je pokušala da se skloni sa stola u mrtvačnici i pobegne, piše Dejli star.

Vozač hitne pomoći čuo je buku kada je ulazio u zgradu i kaže da je "uplašena" radnica mrtvačnice govorila "bako lezi, bako, budi mirna". Pomislio je da je radnica "poludela", ali je onda video kako penzionerka hvata ženu za ruku i traži pomoć. Zinaida je tada prebačena na intenzivnu negu.

Kako je kasnije ispričala njena nećaka Tatjana, Zinaida je 15 minuta bila klinički mrtva, a onda se jednostavno "vratila sa onog sveta".

- Prvobitno me nije prepoznala i nije se sećala operacije, ali je govorila o starom problemu sa kolenom - ispričala je Tatjana.

Lekar i anesteziolog kasnije su priznali da su Zinaidu poslali u mrtvačnicu sat i 20 minuta nakon što je proglašena mrtvom, umesto dva sata kako nalažu pravila.

Penzionerka se sada nalazi u Kursku na lečenju, a Roman Kondratenko, šef bolnice, suspendovan je dok traje istraga jer rođaci planiraju da tuže bolnicu.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SVET GLEDA I NE VERUJE: Novak Đoković i Karlos Alkaraz izašli na večeru pred međusobni meč koji će pratiti cela planeta (FOTO/VIDEO)