UHAPŠENO 12 LJUDI: Zbog lažnih brakova s migrantima

Tanjug

12. 08. 2020. u 15:55

ŠPANSKA policija uhapsila je 12 osumnjičenih za umešanost u sklapanje lažnih brakova između indijskih i pakistanskih migranata i rumunskih državljana, a kojima im se olakšavala ilegalna imigracija u Evropsku uniju.

УХАПШЕНО 12 ЉУДИ: Због лажних бракова с мигрантима

Depositphotos

U operaciji koju je podržao Evropol, španski istražitelji izvršili su desetine racija u više stambenih i poslovnih prostora, zaplenivši više od 10.000 evra u gotovini, zajedno sa dokazima da su optuženi bili uključeni u omogućavanje ilegalne imigracije i prevare sa dokumentima, navodi se u saopštenju Evropola.

Kriminalna mreža organizovala e najmanje 50 takvih lažnih brakova kako bi ilegalni imigranti dobili dozvolu boravka, naplaćujući 20.000 evra po migrantu za svoje usluge. Dobit od ove kriminalne aktivnosti procenjuje se na milion evra.

Osumnjičeni bi ili pristupili migrantima koji već ilegalno borave u Evropskoj uniji, ili bi organizovali krijumčarenje u Španiju van evropskog kontinenta. Zatim bi krenuli u regrutovanje žena, uglavnom iz Rumunije, kojima su ponudili značajnu novčanu naknadu da se predstavljaju kao supruge migranata.

Migranti koji su koristili uslugu mreže ili bi ostali u Španiji ili bi se preselili u neku drugu zemlju EU nakon što su dobili dozvolu boravka koja omogućava slobodno kretanje unutar šengenskog prostora.

Žene uključene u ove lažne brakove obično bi se odmah vraćale u svoju matičnu zemlju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri