PREKLINjANjE, SUZE, REANIMACIJA I SMRT: Policija objavila novi snimak hapšenja Flojda zabeležen kamerom na uniformi (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Novosti online

utorak, 11. 08. 2020. u 17:44

ПРЕКЛИЊАЊЕ, СУЗЕ, РЕАНИМАЦИЈА И СМРТ: Полиција објавила нови снимак хапшења Флојда забележен камером на униформи (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Foto: Printscreen

AMERIČKA policija objavila je video-snimak hapšenja Džordža Flojda, tokom kog je on preminuo, zabeležen kamerom na uniformi policajaca.

Na ovom snimku se vidi drugi ugao hapšenja, pošto je do sada bio poznat samo snimak koji je zabeležila prolaznica.

Snimak je objavljen po nalogu suda u Mineapolisu, koji vodi postupak po optužbi za ubistvo protiv policajaca koji su učestvovali u hapšenju.

Flojd je preminuo pošto mu je policajac Derek Šoven klečao nogom na vratu duže vreme. Šovin i njegove kolege optužene su za ubistvo i saučesništvo, a smrt Džordža Flojda izazvala je antirasističke proteste širom Amerike, koji su se u mnogim gradovima pretvorili u nerede.

Snimak je dug sat vremena i zabeležile su ga kamere policajaca Tomasa Lejna i Aleksandera Kuenga, koji su optuženi za saučesništvo, a prvi su se pojavili na mestu incidenta, po pozivu vlasnika radnje kome je Flojd navodno hteo da plati lažnom novčanicom od 20 dolara.

Policajci prvo razgovaraju sa prodavcem, a onda odlaze do Flojda koji sedi u automobilu.

Flojd, koji je imao kriminalni dosije i kome je pretila duža kazna kao povratniku u slučaju da ponovo bude osuđen, izgleda kao da se uspaničio i da moli policajce da ga puste, iako su njegove reči nerazumljive na snimku.

Flojd izgleda kao da plače i u jednom trenutku spušta glavu na volan.

Policajci ga izvlače iz automobila, stavljaju mu lisice na ruke i pokušavaju da ga uguraju u patrolno vozilo. On počinje da se opire u patrolnom vozilu i da govori kako ne može da diše, a potom ga policajci izvlače i on završi na zemlji.

Potom se više puta čuje kako Flojd zapomaže da ne može da diše, a video se završava dolaskom hitne pomoći koja pokušava da reanimira onesvešćenog Flojda.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Kalco

11.08.2020. 18:37

Da li su veći debili policajci ili ovi sto ga reanimiraju čovek umro oni opusteno posle 5 min pipaju puls.. Stoka smo postali kuda ide ovaj svet da drzis pola h nekome koleno na vratu... Stoka

Zoran

11.08.2020. 18:43

Nije mi trebao snimak da posle 20 godina u Americi zakljucim da se opirao ili napadao policiju. Nikog oni ne stavljaju na pod i ne pritiskaju kolenom na vrat ako taj slusa sta mu se naredjuje.

John Malkovich

11.08.2020. 18:45

Flojd je bio advokat i aktivista. Sovin je bio drzavni "robocop", koji je vec pre bio na "specijalnim " zadacima - Boston, Las Vegas... Flojd je bio pikiran jer je bio aktivista i tokom privodjenja je bukvalno prepusten Sovinu. A u USA covek dobije "kriminalni dosije" kad napravi najbezvezniji saobracajni prekrsaj i dobije tiket. Toliko o tome.

DEKI7

11.08.2020. 20:05

Od pocetka do kraja Floyd pravi problem. Od samog starta nije hteo da drzi ruke na volanu. Cak i za tako nesto osnovno se prepirao i nije to odmah ucinio, iako je propisano za sve koje policija zaustavlja. Posle toga se opire prica o klaustrofobiji, a nekim cudom je nema kad je u svom autu. Bukvalno je svojim opiranjem izazvao situaciju da su ga morali obuzdati, a tu je onda onaj policajac preterao sa pritiskanjem vrata i ugusio ga. I to je posledica Floydovog ponasanja. Od starta laze o klaustorfobiji i kako ne moze disati, tako da mu verovatno zbog toga ovaj nije verovao ni kad ga je pritiskao na vrat. Ovo je prakticno dokaz da je ugusen nesrecnim slucajem.