AMERIČKA policija objavila je video-snimak hapšenja Džordža Flojda, tokom kog je on preminuo, zabeležen kamerom na uniformi policajaca.

Kalco

11.08.2020. 18:37

Da li su veći debili policajci ili ovi sto ga reanimiraju čovek umro oni opusteno posle 5 min pipaju puls.. Stoka smo postali kuda ide ovaj svet da drzis pola h nekome koleno na vratu... Stoka

Zoran

11.08.2020. 18:43

Nije mi trebao snimak da posle 20 godina u Americi zakljucim da se opirao ili napadao policiju. Nikog oni ne stavljaju na pod i ne pritiskaju kolenom na vrat ako taj slusa sta mu se naredjuje.

John Malkovich

11.08.2020. 18:45

Flojd je bio advokat i aktivista. Sovin je bio drzavni "robocop", koji je vec pre bio na "specijalnim " zadacima - Boston, Las Vegas... Flojd je bio pikiran jer je bio aktivista i tokom privodjenja je bukvalno prepusten Sovinu. A u USA covek dobije "kriminalni dosije" kad napravi najbezvezniji saobracajni prekrsaj i dobije tiket. Toliko o tome.

DEKI7

11.08.2020. 20:05

Od pocetka do kraja Floyd pravi problem. Od samog starta nije hteo da drzi ruke na volanu. Cak i za tako nesto osnovno se prepirao i nije to odmah ucinio, iako je propisano za sve koje policija zaustavlja. Posle toga se opire prica o klaustrofobiji, a nekim cudom je nema kad je u svom autu. Bukvalno je svojim opiranjem izazvao situaciju da su ga morali obuzdati, a tu je onda onaj policajac preterao sa pritiskanjem vrata i ugusio ga. I to je posledica Floydovog ponasanja. Od starta laze o klaustorfobiji i kako ne moze disati, tako da mu verovatno zbog toga ovaj nije verovao ni kad ga je pritiskao na vrat. Ovo je prakticno dokaz da je ugusen nesrecnim slucajem.