SPREMA SE VELIKA OFANZIVA U SIRIJI: Armija opkolila provinciju Idlib, podršku im pruža ruska avijacija

Novosti online

05. 08. 2020. u 14:43

RANO jutros izbili su teški sukobi između Sirijske arapske armije (SAA) i džihadista na severozapadu provincije Idlib.

СПРЕМА СЕ ВЕЛИКА ОФАНЗИВА У СИРИЈИ: Армија опколила провинцију Идлиб, подршку им пружа руска авијација

Foto: Printscreen

Opozicioni izvori tvrde da jedinice sirijske vojske nisu uspele da ostvare napredak tokom borbi u blizini grada Fatera u Idlibu. Međutim, izvori iz Damaska nisu izveštavali o napadima vojske.

Kako navodi Sirijska opservatorija za ljudska prava (sedište u Londonu), tri sirijska vojnika su poginula, a još tri su ranjena. Prema njihovim podacima ubijena su i dvojica džihadista.

U posljednjih nekoliko dana došlo je do velikog broja čarki na jugu provincije Idlib. Ruski ratni avioni takođe su izveli niz vazdušnih udara po položajima militanata u regionu.

Sirijska arapska armija je prošle nedelje rasporedila nova pojačanja u provinciju Idlib. Prema poslednjim izveštajima, vojska i saveznici pripremaju se da pokrenu novu ofanzivu.

Sa druge strane, džihadisti Hajat Tahrir al-Šama i Nacionalnog fronta za oslobođenje, pripremaju se da odvrate napad SAA na južni deo regiona. Njima će pomoći i hiljade turskih vojnika koji su raspoređeni u toj provinciji.

Nedavni događaji govore da sirijska armija planira da nastavi oslobođenje provincije Idlib, a to lako može dovesti do eskalacije u regionu i mogućeg sukoba sa turskim snagama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024