GENERALI SU MI REKLI DA JE EKSPLODIRALA BOMBA: Trampovu izjavu o Bejrutu demantovao Pentagon

Novosti online

05. 08. 2020. u 08:27

AMERIČKI predsednik Donald Tramp izjavio je da su mu generali američke vojske preneli da je eksploziju u Bejrutu, u kojoj je stradalo više najmanje 78 ljudi, izazvala ''neka vrsta bombe''.

ГЕНЕРАЛИ СУ МИ РЕКЛИ ДА ЈЕ ЕКСПЛОДИРАЛА БОМБА: Трампову изјаву о Бејруту демантовао Пентагон

Foto: EPA

- Sreo sam se sa nekim od naših velikih generala i čini se da oni misle da to nije bio događaj izazvan nekakvom fabričkom eksplozijom... Čini se da oni misle da je u pitanju bio napad. Bila je to neka vrsta bombe - kazao je Tramp, a prenela agencija Asošijejted pres.

Ipak, Ministarstvo odbrane SAD praktično je demantovalo navode američkog predsednika, i u saopštenju su naveli da ne vide znake da je eksplozija u luci u Bejrutu povezana sa napadom, navodi Si-En-En, pozivajući se na tri neimenovana činovnika Pentagona.

Kako je ukazao jedan od izvora televizije, u slučaju da je bilo indicija da se radilo o napadu, američka vojska u regionu bi bila podignuta u stanje povećane borbene gotovosti i dobila pojačanje. Po njegovim rečima, ništa od toga se nije desilo.

Više libanskih zvaničnika je prethodno reklo da je eksploziju u skladištu u bejrutskoj luci najverovatnije izazvalo 2.750 tona amonijaka, koji tu više godina bio uskladišten mimo bezbednosnih propisa.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)