UVODE NOVE MERE: Povećava se broj zaraženih vurusom korona u Grčkoj

Tanjug

petak, 31. 07. 2020. u 22:54

УВОДЕ НОВЕ МЕРЕ: Повећава се број заражених вурусом корона у Грчкој

Foto: Depostitphoto

GRČKA će nošenje maski učiniti obaveznim u svim zatvorenim javnim prostorima i na otvorenim prostorima gde se ne može primeniti odgovarajuće socijalno distanciranje, izjavio je danas zamenik ministra civilne zaštite Nikos Hardalias, nakon daljeg porasta broja slučajeva kovid-19.

Grčka je danas prijavila 78 novih potvrđenih slučajeva kovid-19, što je najveći broj u oko dva meseca.

Do sada je ukupno potvrđeno 4.447 slučajeva kovid-19 sa 202 smrtna slučaja, što je relativno mali broj u poređenju s mnogim evropskim zemljama, nakon što su na proleće uvedene stroge mere.

- Odlučujući faktor za uspešno suočavanje sa pandemijom u prvoj fazi bila je odgovornost građana, pojedinačna odgovornost svakog od njih - izjavio je u televizijskom obraćanju zamenik ministra civilne zaštite Nikos Hardalias.

- To je bila ''tajna'' uspeha Grčke i svi moramo pokazati istu odgovornost i oprez u ovoj fazi - rekao je on.

Zdravstvene vlasti učinile su nošenje maski obveznim za potrošače u supermarketima pre 10 dana, a od ranije su obavezne i u javnom prevozu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

lljiljana

01.08.2020. 05:52

samo opusteno ovde gde ja zivim u ch sve je ok ljudi se druze ja ne danas imaju praznik a imaju 1600 mrtvih neznam nista samo zelim da dodjem u moj nis ako posle karantina