UVODE NOVE MERE: Povećava se broj zaraženih vurusom korona u Grčkoj

Tanjug

31. 07. 2020. u 22:54

GRČKA će nošenje maski učiniti obaveznim u svim zatvorenim javnim prostorima i na otvorenim prostorima gde se ne može primeniti odgovarajuće socijalno distanciranje, izjavio je danas zamenik ministra civilne zaštite Nikos Hardalias, nakon daljeg porasta broja slučajeva kovid-19.

УВОДЕ НОВЕ МЕРЕ: Повећава се број заражених вурусом корона у Грчкој

Foto: Depostitphoto

Grčka je danas prijavila 78 novih potvrđenih slučajeva kovid-19, što je najveći broj u oko dva meseca.

Do sada je ukupno potvrđeno 4.447 slučajeva kovid-19 sa 202 smrtna slučaja, što je relativno mali broj u poređenju s mnogim evropskim zemljama, nakon što su na proleće uvedene stroge mere.

- Odlučujući faktor za uspešno suočavanje sa pandemijom u prvoj fazi bila je odgovornost građana, pojedinačna odgovornost svakog od njih - izjavio je u televizijskom obraćanju zamenik ministra civilne zaštite Nikos Hardalias.

- To je bila ''tajna'' uspeha Grčke i svi moramo pokazati istu odgovornost i oprez u ovoj fazi - rekao je on.

Zdravstvene vlasti učinile su nošenje maski obveznim za potrošače u supermarketima pre 10 dana, a od ranije su obavezne i u javnom prevozu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom