TRAMP TRAŽI ODLAGANjE PREDSEDNIČKIH IZBORA

Tanjug

četvrtak, 30. 07. 2020. u 15:30

ТРАМП ТРАЖИ ОДЛАГАЊЕ ПРЕДСЕДНИЧКИХ ИЗБОРА

Foto AP

AMERIČKI predsednik Donald Tramp zatražio je odlaganje predsedničkih izbora zakazanih za novembar ove godine.

Svoj predlog o odlaganju glasanja Tramp je podelio na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter, koju prati više od 84 miliona pratilaca, prenosi Independent.

"Sa univerzalnim glasanjem poštom, izbori 2020. biće najmanje tačni i najviše lažni u istoriji. To će biti velika sramota za SAD. Odložiti izbore dok ljudi ne budu mogli da glasaju na pravi način, sigurno i bezbedno?", upitao je Tramp na Tviteru.

Američki predsednik je poslednjih meseci tvrdio, bez dokaza, da bi glasanje poštom na predstojećim predsedničkim izborima uz pandemiju koronavirusa dovelo do lažiranih rezultata na njegovu štetu.

Otkada je izneo ovakve optužbe, u javnosti je istaknuto da su Tramp i članovi njegove administracije u prošlosti glasali poštom na izborima 2016. godine.

Glasanje poštom koriste vojnici u inostranstvu, ali i stanovnici pet saveznih država – Kolorada, Oregona, Vašingtona, Jute i Havaja, koje dozvoljavaju glasačima da pošalju svoj glas poštom ukoliko žele.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

vladimir

30.07.2020. 21:30

Da naučim neuke, Trampe nisi ti bitan, kao ni Hilari umesto tebe da je pobedila na izborima, nego sistem, u prevodu /nakazni/ POREDAK zapadne hemisfere, koji sem OPLJAČKANOG kapitala /resursa/ i nema drugu "podlogu" novca /valute/ s kojim raspolaže, s kojim drži medije /laži/ i spašava svim silama opstanak "kapitalizma"! Odmah da vam kažem - to je NEMOGUĆE, svidjalo se to vama ili ne, jer BIZARNO je da 1% najbogatijih drži petinu svetskog kapitala! E to NEĆE moći jer Kina i Rusija se ne slažu sa tim! Brzo će te se uveriti!

vladimir

30.07.2020. 21:44

.... lako je tebi kada nemaš Djilasa, Obradovića, Jeremića, Noga i sličnih, ti si na "poniju", i to šarenom, a to je velika prednost! Sa takvim budalama ti to rešiš pola sata, a mi moramo da pitamo Brisel šta policija sme da upotrebi!? Radi informacije, STRADALO je više policajaca koji su branili Ustav Srbije nego /vaših/ vandala! Zato anglosaksonski idioti naćemo u vašu "zajednicu" jer ste zlonamerni prema Srbiji, a to što možda neće objaviti ovaj portal - to je vaš i njihov PORAZ!

Sale

31.07.2020. 07:54

@vladimir - Pa nema Đilasa, al ima Hilari, nema Obradovića, al ima Bajdena, i tako dalje. Da ne mislite da se crnci taman sad sami po sebi tamo podigoše da naprave toliki urnebes? Radi tatica Soroš na tri ruke sad, da ne bude da mu opet izmakne bela kuća pa da opet gubi milijarde. Naša tragedija je da bilo ko tamo pobedi, nama neće na ruku da ide.