SPREČEN TERORISTIČKI NAPAD NA NOSAČ AVIONA: Bezbednosne službe hitno reagovale

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

10. 07. 2024. u 10:00

RUSKI oficiri FSB-a u Murmansku sprečili su teroristički napad na teškoj krstarici - nosaču aviona Admiralu Kuznjecovu.

СПРЕЧЕН ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД НА НОСАЧ АВИОНА: Безбедносне службе хитно реаговале

Foto: Profimedia

- Federalna služba bezbednosti Ruske Federacije sprečile su pokušaj ukrajinskih specijalnih službi da izvrše teroristički napad na teškoj krstarici - nosaču aviona Admiralu Kuznjecovu u Murmansku - navodi se u saopštenju.

Ističe se da je u martu 2024. godine ukrajinski službenik specijalnih službi koji se predstavio kao „Oleg“ kontaktirao ruskog državljanina koji je služio vojni rok na nosaču aviona. Tokom telefonskih razgovora koristio je metode psihološkog uticaja: obećao je da će mu obezbediti putovanje u inostranstvo uz pomoć falsifikovanih dokumenata i isplatu velike nagrade. Paralelno s tim, zapretio mu je krivičnim postupkom zbog finansiranja oružanih snaga Ukrajine na izmišljenim osnovama, čime je ubedio vojnika da izvrši teroristički napad na ratni brod.

Nakon što je oficir kontaktirao sa ruskim organima bezbednosti, u okviru operativne igre, preduzete su dalje mere da se dokumentuju nezakonite aktivnosti „Olega“ i identifikuju mogući agenti i saučesnici režima u Kijevu.

„Oleg“ tvrdi da je celu „operaciju“ lično nadgledao načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: VELIČANSTVENA ETNA PONOVO RADI -  Pogledajte prizore erupcije najvišeg vulkana u Evropi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKAD JEFTINIJE Otkrijte čari destinacije sa idealnim plažama i sjajnim provodom!