KREMLJ ODBACIO MOGUĆNOST ZA NOVU MOBILIZACIJU: "Fajnenšel tajms" nema pravu sliku o Rusiji

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

25. 05. 2024. u 18:25

NEMA potrebe za novom mobilizacijom, predsednik Rusije Vladimir Putin je više puta govorio o tome, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

КРЕМЉ ОДБАЦИО МОГУЋНОСТ ЗА НОВУ МОБИЛИЗАЦИЈУ: Фајненшел тајмс нема праву слику о Русији

Foto: Profimedia

On je to rekao komentarišući navode "Fajnenšel tajmsa" da će do kraja ove, ili početkom sledeće godine, možda ponovo doći do mobilizacije.

-Malo je verovatno da „Fajnenšel tajms“ razume pravu sliku. Možemo samo da kažemo da mi aktivno regrutujemo dobrovoljce, koji (sa Ministarstvom odbrane Rusije) sklapaju ugovor i da se ovaj proces dešava svakodnevno. A predsednik je više puta rekao da, prema mišljenju vojske, nema takve potrebe (za novom mobilizacijom), kratko je poručio portparol Kremlja.

Rusija je, podsetimo, objavila delimičnu mobilizaciju 21. septembra 2022. godine. U vojsku je tada pozvano 300.000 rezervista. To su uglavnom bili oni koji su već imali neko vojno iskustvo i koji su završili vojne škole.

Nakon toga, vlasti su odlučile da nove vojnike regrutuju na dobrovoljnoj osnovi, odnosno, putem sklapanja ugovora sa vojskom.

Krajem februara, Šojgu je saopštio da je od početka godine 50.000 ljudi stupilo u vojnu službu po ugovoru. A tokom prošle godine na isti način regrutovano je skoro 540.000 vojnika, što je omogućilo stvaranje dve rezervne armije i šest divizija.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKA ARTILjERIJA NA DELU: jedinica gađala položaje ukrajinske vojske na frontu u Hersonu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)