TEHERAN SPREMAN DA SNAŽNO UZVRATI IZRAELU: Ambasador Irana u Beogradu Rašid Hasanpur Baeiza "Novosti" - Bliski istok je bure baruta

A. V. V.

17. 04. 2024. u 18:51

BLISKI istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

ТЕХЕРАН СПРЕМАН ДА СНАЖНО УЗВРАТИ ИЗРАЕЛУ: Амбасадор Ирана у Београду Рашид Хасанпур Баеиза Новости - Блиски исток је буре барута

D. Milovanović

Ovako njegova ekselencija ambasador Irana u Beogradu, Rašid Hasanpur Baei, odgovara na pitanje "Novosti" da li smatra da će, posle nedavnih događaja na Bliskom istoku, doći do širenja sukoba u koji će biti uvučen i Iran. Ambasador Hasanpur ne isključuje opciju da će Izrael u narednom periodu odgovoriti na napade iz Irana.

- Na osnovu istorije i pozadine, ne mogu prestati da očekujem da se Izrael priprema da odgovori na nedavne kaznene napade Irana. To nije pitanje racionalnosti, već emocionalnost dominira. Neka mi Bog dokaže da grešim. Zbog toga, Iran je spreman da deluje ukoliko bude bilo potrebe, ne samo da neutrališe napade, već da snažno i ozbiljno uzvrati - navodi Hasanpur.

Na pitanje kako komentariše izjavu Teherana da će američke baze biti legitimne mete ako SAD podrže napade Izraela na iranske teritorije, njegova ekselencija odgovara:

- Izrael koga podržavaju SAD, razlikuje se od samog Izraela. Drugim rečima, Izrael bez pune podrške i angažovanja Amerike, bio bi veoma ranjiv i ne bi mogao da sprovodi agresivnu politiku, a da prođe nekažnjeno. Sjedinjene Države su apsolutno bile na strani Izraela u svim okolnostima. Pod ovom pretpostavkom, vrlo je logično i racionalno smatrati američke regionalne baze legitimnim metama koje će Iran napasti, ako bi Izrael napao Iran.

BONUS VIDEO - SNIMAK IRANSKOG PROJEKTILA: Snimak otkriva lansiranje raketa Emad i bespilotnih letelica Šahid

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Rafael Nadal je ovo uradio u Španiji i ruski mediji su zbog toga počeli da krše zakon