RODITELJI DEČAKA UBICE OSUĐENI NA 10 GODINA: NJihov sin ubio četvoro đaka u školi u Mičigenu (FOTO)

Novosti online

09. 04. 2024. u 20:54

RODITELjI dečaka koji je izvršio masovno ubistvo u školi u američkoj saveznoj državi Mičigen osuđeni su danas na najmanje po 10 godina zatvora zbog toga što nisu preduzeli korake koji su mogli da spreče ubistvo četvoro đaka 2021. godine.

РОДИТЕЉИ ДЕЧАКА УБИЦЕ ОСУЂЕНИ НА 10 ГОДИНА: Њихов син убио четворо ђака у школи у Мичигену (ФОТО)

Foto: Tanjug

Dženifer i Džejms Krambli prvi su roditelji osuđeni za masovno ubistvo u školi u SAD.

Oni su ranije proglašeni krivim za ubistvo iz nehata na odvojenim suđenjima u februaru i martu tokom kojih su tužioci ponudili dokaze o neobezbeđenom pištolju u kući i njihovoj nezainteresovanosti za mentalno zdravlje sina tinejdžera.

Osuđeni su na kaznu od deset do 15 godina zatvora za ubistvo iz nehata.

Foto: Tanjug

 

- Ove presude potvrđuju ponovljene akcije, ili nedostatke akcija, koje su mogle da zaustave preteću katastrofu, rekla je sudija suda u Pontijaku u saveznoj državi Mičigen i osudila ih na istu kaznu od deset do 15 godina zatvora, manje dve i po godine koje su već odslužili u pritvoru.

Njihov sin Itan Krambli nacrtao je mračne slike pištolja, metka i ranjenog čoveka na zadatku iz matematike uz napisane očajničke fraze o tome kao ne zna zašto živi.

Osoblje u srednjoj školi Oksford pozvalo je roditelje tog dana da im pokažu te zabrninjavajuće crteže i bili su iznenađeni da ga roditelji nisu poveli sa sobom posle tog razgovora, već ga ostavili u školi. Osoblje nije zahtevalo da ga odmah povedu kući.

Foto: Tanjug

 

On je kasnije istog dana 30. novembra 2021. tada 15-ogodišnjak izvukao pištolj iz svog ranca, koji se niko ranije nije setio da proveri, i počeo da puca u školi. Ubio je četvoro drugara i ranio sedam osoba.

Itan koji sad ima 17 godina služi doživotnu kaznu zatvora za ubistvo i druga krivična dela.

Roditelji đaka ubijenih u školi u američkoj saveznoj državi Mičigen tražili su od sudije da osudi Itanove roditelje na najmanje 10 godina zatvora, osuđujući ih kao osobe koje su neuspele i čije samoljublje je dovelo do četvoro mrtvih i tragedije u zajednici.Džejms Krambli (47) i Dženifer Krambli (46) imali su pre ovog izricanja presude odvojena suđenja u sudu u Okrugu Oklahoma severno od Detroita u saveznoj državi Mičigen.

Oboje roditelja su već proveli gotovo dve i po godine u zatvoru od kada su uhapšeni posle ubistva koje je izvršio njihov sin, pošto nisu mogli da polože kauciju od po 500.000 dolara da budu pušteni na slobodu dok traje suđenje.

(Pink)

BONUS VIDEO: VUČIĆ SA FRANCUSKIM PRIVREDNICIMA: Na pragu smo da potpišemo veliki ugovor u vezi sa nabavkom Rafala

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVI DETALJI ATENTATA NA DONALDA TRAMPA: Pogođen u uvo i krvav odveden sa bine - FBI identifikovao napadača