"BIO JE VOĐA, ZNAO JE ŠTA RADI": Osuđen predvodnik napada na Kapitol hil 2021. godine

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

03. 04. 2024. u 20:42

TEJLOR Džejms Džonatakis iz američke savezne države Vašington, koji je tokom nemira na Kapitol hilu 6. januara 2021. godine koristio megafon kako bi orkestrirao napad na policajce, osuđen je danas na više od sedam godina zatvora.

БИО ЈЕ ВОЂА, ЗНАО ЈЕ ШТА РАДИ: Осуђен предводник напада на Капитол хил 2021. године

Foto: EPA

Američki okružni sudija Rojs Lambert rekao je da video snimci svedoče da je Džonatakis igrao vodeću ulogu tokom nereda jer je podsticao izgrednike da nasrću na policiju i izdavao im komande i uputstva, prenosi AP.

- U svakoj razjarenoj rulji postoje vođe i sledbenici. Gospodin Džonatakis je bio vođa. Znao je šta radi tog dana - rekao je sudija pre nego što je optuženom izrekao kaznu od sedam godina i tri meseca zatvora.

Tokom izricanja presude Džonatakis je sudiji postavljao pitanja, uključujući i da li je u zapisnik uneto da se kaje za svoje grehe, ali sudija mu je odgovorio da "u sudnici sudija postavlja pitanja".

Pristalice Donalda Trampa upale su na Kapitol hil 6. januara 2021. godine u nameri da ponište rezultate predsedničkih izbora na kojima je pobedio Džozef Bajden. U tim neredima stradalo je pet osoba, među kojima jedan policajac. 

 

BONUS VIDEO: LUKSUZ NA RUSKI NAČIN

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)