ZAPALJENA AMERIČKA ZASTAVA: Protest u Teheranu - Iran će kazniti agresora (FOTO/VIDEO)

Novosti online

01. 04. 2024. u 22:13

U TEHERANU je večeras protest zbog napada Izraela na iranski konzulat u Damasku.

ЗАПАЉЕНА АМЕРИЧКА ЗАСТАВА: Протест у Техерану - Иран ће казнити агресора (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: EPA

Okupljeni nose zastave Irana i Palestine. U jednom trenutku okupljeni su zapalili zastave Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije.

Portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani saopštio je da iranska strana zadržava pravo da lično odgovori na izraelski vazdušni napad.

- Iran zadržava pravo da preuzme kontramere i odluči o vrsti reakcije i kazni agresora, rekao je on.

FOTO: EPA

 

Iranski ambasador u Siriji Hosein Akbari rekao je da nikada nismo svedočili ovakvoj vrsti zločina, a iza svega, kaže, vidi da je izraelski režim u ćorsokaku, te da svoje neuspehe koje je pretrpeo u Gazi pokušava da kompenzuje.

- Islamska Republika Iran nikada nije ostavila zločin cionističkog režima bez odgovora. Svakako, cionistički režim i njegovi saveznici znaju da treba da sačekaju iranski proporcionalni odgovor na ovu podlost koja je zasnovana na iranskoj mudrosti i koja će biti sprovedena u pravo vreme i na pravoj lokaciji, kaže Akbari.

FOTO: EPA

 

Dodaje da je kuća tik do ambasade pripadala diplomatskom predstavništvu, te da on pukom srećom nije bio u zgradi.

Kako kaže, izraelski premijer Benjamin Netnjahu čini zločine da bi zaštitio sebe i SAD koji su saučesnici, ali najavljuje da će se vlada Irana od danas suprotstaviti.

- Možda je prvi put da cionistički režim sebi dozvoljava da napadne zvaničnu zgradu Islamske Republike Iran ambasade, gde je iznad ovog prostora podignuta iranska zastava i priznaje ovaj zločin. Naravno, na ovu akciju, pored povećanja odgovornosti međunarodnih organizacija i pristalica cionističkog režima. Islamska Republika će odgovoriti i na odgovarajući način i blagovremeno, poručuje.

Sirijska državna televizija javila je najpre da je protivvazdušna odbrana odbijala napad u okolini Damaska, ali su se čule eksplozije.

FOTO: EPA

 

Potom je postalo jasno da je Izrael gađao kuću pored iranske ambasade, ali da je diplomatsko predstavništvo sravnjeno, te da ima poginulih.

Islamska revolucionarna garda potvrdila je smrt dvojice generala i petorice oficira nakon izraelskog vazdušnog napada na iranski diplomatsko predstavništvo u Damasku.

BONUS VIDEO:RUSKA AVIJACIJA NA DELU: Objavljeni snimci prikazuju pilote kako dižu avione Su-25 u vazduh

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave