IRANSKI NOVINAR IZBODEN ISPRED KUĆE U LONDONU: Nejasna motiv napada

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

30. 03. 2024. u 00:52

IRANSKI novinar Purija Zerati koji radi za TV kanalu "Iran International" na persijskom jeziku izboden je ispred svoje kuće u Londonu, nakon čega je antiteroristička policija pokrenula istragu.

ИРАНСКИ НОВИНАР ИЗБОДЕН ИСПРЕД КУЋЕ У ЛОНДОНУ: Нејасна мотив напада

Foto Tanjug/AP

Zeratija je u petak napala grupa muškaraca dok je odlazio od kuće.

On je zatim prebačen u bolnicu i u stabilnom je stanju, prenosi Gardijan.

Metropoliten policija je potvrdila da su policajci pozvani na adresu u Vimbldonu u južnom Londonu u 14.49 i da je muškarac od 30 godina zadobio povredu noge, ali da još uvek niko nije uhapšen.

Načelnik jedinice za borbu protiv terorizma Dominik Marfi rekao je da, s obzirom na zanimanje žrtve i uznemirenje javnosti zbog pretnje zaposlenima u toj organizaciji, istragu vodi komanda za borbu protiv terorizma.

-Moram da naglasim da, u ovoj ranoj fazi naše istrage, ne znamo razlog zašto je ova žrtva napadnuta i za to bi moglo postojati niz objašnjenja, naveo je on.

Osnovan 2017. godine, Iran International emituje program iz Londona, ali je prvenstveno namenjen iranskim gledaocima i, prema nezavisnim istraživanjima, najgledaniji je informativni kanal u Iranu.

Motiv napada ostaje nejasan, ali teme koje je kanal pokrivao u prošlosti uključuju kršenje ljudskih prava u Iranu, navodi Gardijan.

U februaru prošle godine, kanal je privremeno premestio svoje poslovanje u Vašington zbog pretnji novinarima, a vratio se u London u septembru.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija i Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar