PRVO OBRAĆANJE PUTINA NAKON MASAKRA U MOSKVI (VIDEO)

Novosti online

23. 03. 2024. u 13:44 >> 14:01

Predsednik Rusije Vladimir Putin obraća se naciji nakon terorističkog napada koji se dogodio u petak u tržnom centru i koncertnoj dvorani "Krokus Siti" na severozapadu Moskve.

ПРВО ОБРАЋАЊЕ ПУТИНА НАКОН МАСАКРА У МОСКВИ (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Telegram

Putin je ono što se dogodilo u Krokusu nazvao krvavim i varvarskim terorističkim napadom, rekavši da su "desetine mirnih, nevinih ljudi postale žrtve terorističkog napada u Krokusu".

- Kao nekad nacisti, zamislili su da izvrše demonstrativno pogubljenje. Svi izvršioci, organizatori i naručioci snosiće kaznu, ko god da su. Kaznićemo svakog ko stoji iza leđa terorista ko je spremao taj udar po Rusiji i po našem narodu - rekao je Putin.

Foto: Printscreen/Telegram

Putin je izrazio zahvalnost ekipama Hitne pomoći, vatrogascima i spasiocima koji su učinili sve da spasu živote ljudi.

Ruski predsednik izrazio je saučešće svima koji su izgubili porodicu i prijatelje, a 24. mart proglasio danom nacionalne žalosti.

On je potvrdio da su napadači na Krokus krenuli ka Ukrajini, gde im je bio pripremljen "prozor".

Foto: Printscreen/Telegram

- Istražne i agencije za sprovođenje zakona učiniće sve da utvrde sve detalje terorističkog napada u Krokusu, sve ćemo identifikovati i kaznti - rekao je Putin.

Ruski lider je rekao da su uvedene posebne mere usmerene na borbu protiv terorizma kako bi se sprečili novi napadi.

- Ruska Federacija će identifikovati i kazniti sve koji su pripremali teroristički napad. Teroriste čeka samo odmazda i zaborav. Nemaju budućnost. Zajednička dužnost Rusa sada je da budu zajedno, i tako će i biti. Niko ne može da poljulja jedinstvo ruskih građana - rekao je Putin.

On je dodao da je "Rusija uvek bila još jača tokom najtežih iskušenja, tako će biti i sada. Niko neće moći da poseje otrovno seme razdora ili panike u Rusiji".

- Ruske obaveštajne službe rade na identifikaciji saučesnika terorista. Istraga će učiniti sve da utvrdi sve detalje terorističkog napada - rekao je Putin.

Ukrajina je nekoliko puta negirala ruske tvrdnje o umešanosti u napad.

Portparol ukrajinske vojne obaveštajne uprave – Andrij Jusov – rekao je za Bi-Bi-Si da je granična oblast sa Ukrajinom „puna specijalnih službi i vojske. Takođe, najnoviji događaji u Belgorodskoj oblasti i Kursku – gde postoji vojna aktivnost – znače da je ovo linija fronta“.

- Nagoveštavanje da su osumnjičeni krenuli u Ukrajinu značilo bi da su bili glupi ili samoubilački nastrojeni - rekao je.

Prema podacima sa kojima se trenutno raspolaže, najmanje 143 osobe, među kojima troje dece, je poginulo, a minimum 100 ranjeno. Strahuje se da će brojevi biti veći jer je 60 hospitalizovanih u jako teškom zdravstvenom stanju.

Podsetimo, teroristi, njih šestorica, kako se nezvanično tvrdi, upali su u koncertnu dvoranu Krokus siti Hol u centru Moskve i otvorili vatru na ljude koji su se tamo zatekli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave