BLINKEN: VOJNA OPERACIJA U RAFI BILA BI GREŠKA: Još jedan pokušaj da se postigne prekid vatre

Novosti online

22. 03. 2024. u 08:02

AMERIČKI državni sekretar Entoni Blinken stiže danas u Izrael, u okviru intenzivnih diplomatskih napora tokom turneje u regionu Bliskog istoka da se postigne "trajni i trenutni prekid vatre" u Gazi i odvrati izraelska ofanziva na Rafu.

БЛИНКЕН: ВОЈНА ОПЕРАЦИЈА У РАФИ БИЛА БИ ГРЕШКА: Још један покушај да се постигне прекид ватре

FOTO: AP/Tanjug

Planirano je da se Blinken sastane sa premijerom Benjaminom Netanjahuom i izraelskim ratnim kabinetom, saopštio je Stejt department.

Očekuje se da će najviši američki diplomata ponovo izvršiti pritisak na Izrael u cilju odvraćanja od ofanzive na Rafu i ukazati na hitnu potrebu dostave više humanitarne pomoći stanovništvu u Pojasu Gaze.

- Naš stav, koji je vrlo jasan, jeste da bi velika vojna operacija u Rafi bila greška, nešto što ne podržavamo, rekao je Blinken u četvrtak, prenosi Si-En-En.

Ovo je Blinkenova šesta poseta regionu Bliskog istoka od početka rata u Pojasu Gaze, a odvija se paralelno sa pregovorima koji se vode u Kataru o pauzi u sukobima u Gazi i oslobađanju talaca. 



BONUS VIDEO: GUZ KOALICIJA: Pogledajte kako se narod sprda sa đilasovcima nakon krađe toalet papira!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024