BELA KUĆA PRIZNALA: Putin je predsednik Rusije – to je stvarnost, Makron može da šalje vojsku, Bajden neće

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 03. 2024. u 22:33

STVARNOST je takva da je Vladimir Putin predsednik Rusije i Sjedinjene Američke Države će postupati polazeći od te činjenice, izjavio je na redovnom brifingu za novinare pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven.

БЕЛА КУЋА ПРИЗНАЛА: Путин је председник Русије – то је стварност, Макрон може да шаље војску, Бајден неће

FOTO: EPA

-Realnost je takva da je Putin ruski predsednik i u skladu sa tom činjenicom smo morali da delujemo tokom celog sukoba u Ukrajini i nastavićemo da delujemo u toj realnosti, rekao je on.

Oni je ponovio tvrdnje da izbori nisu bili u skladu sa demokratskim kriterijumima.

Salivan je pored toga, komentarišući izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona da se ne može isključiti mogućnost slanja snaga u Ukrajinu, istakao da američka administracija nije promenila svoj stav i da kao ni ranije ne namerava da šalje američki vojni kontingent u Ukrajinu.

-Ne mogu da komentarišem reči francuskog lidera. On izražava svoje mišljenje javno. Jasno smo stavili do znanja svoje gledište o tome da ne planiramo da šaljemo američke vojnike u Ukrajinu, naglasio je Saliven.

Podsetimo, predsednik Francuske je krajem februara, na pres konferenciji posle sastanka posvećenog podršci Ukrajine, izjavio da se ne može isključiti mogućnost slanja snaga u Ukrajinu, mada o tome nema konsenzusa među evropskim liderima.

U Kremlja su nakon toga poručili da u slučaju ulaska zapadnih snaga u Ukrajinu neće biti reč o verovatnoći, već o neizbežnosti direktnog sukoba Rusije i NATO.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024