MORAMO PRIHVATITI VOLJU RUSKIH BIRAČA: Poruka iz jedne od najmoćnijih EU zemalja

Tanjug

18. 03. 2024. u 16:24

ZAMENIK premijera Italije Mateo Salvini, komentarišući ubedljivu pobedu Vladimira Putina na predsedničkim izborima u Rusiji, ocenio je danas da se ishod izbora mora prihvatiti, jer „kada ljudi glasaju, oni su uvek u pravu“.

МОРАМО ПРИХВАТИТИ ВОЉУ РУСКИХ БИРАЧА: Порука из једне од најмоћнијих ЕУ земаља

Foto AP

- Oni (Rusi) su glasali i mi to priznajemo, nadajući se da će 2024. biti godina mira - rekao je on novinarima na marginama konferencije u Milanu, prenosi Rojters.

Salvini, koji je lider italijanske krajnje desničarske partije Liga i bio je čvrst Putinov saveznik pre ruske invazije na Ukrajinu u februaru 2022, prošlog meseca je izazvao kritike u Italiji zbog komentara povodom smrti ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog u zatvoru u arktičkoj koloniji.

- Jedva da znam šta se dešava u Italiji, kako da procenim šta se desilo na drugom kraju sveta? Razumem poziciju supruge Navaljnog, potrebno je razjasniti stvari. Ali doktori, sudije to rade, mi to ne radimo - rekao je Salvini o smrti ruskog aktiviste i advokata.

Foto: EPA

Salvinijeva stranka Liga deo je koalicione vlade zajedno sa Braćom Italije (ECR) premijerke Đorđe Meloni i Forca Italia (EPP) desnog centra. Putin, koji je već vodio Rusiju skoro četvrt veka, pobedio je na trodnevnim predsedničkim izborima produživši svoju vladavinu za još šest godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)