SVETSKI EKONOMISTA: Treba da slavimo što Vladu SAD napušta Nuland-kreator pogrešne politike

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

05. 03. 2024. u 21:32

JEDAN od najpoznatijih svetskih ekonomista i analitičara Džefri Saks izjavio je večeras, obraćajući se kao specijalni gost na Kopaonik biznis forumu, da je dobra vest što je Viktorija Nuland napustila američku vladu, jer je ona odgovorna za pogrešnu spoljnu politku SAD u poslednjih 30 godina, u čiju je mrežu upala i Srbija 1999. godine.

СВЕТСКИ ЕКОНОМИСТА: Треба да славимо што Владу САД напушта Нуланд-креатор погрешне политике

Viktorija Nuland, Foto AP

-Slavim što je Viktorija Nuland napustila vladu, rekao je direktor Centra za održivi razvoj na Univerzitetu Kolumbija Saks u onlajn obraćanju iz Amerike.

Podsekretarka za politička pitanja SAD Viktorija Nuland obavestila je danas državnog sekretara Entonija Blinkena da namerava da napusti tu funkciju i ode u penziju, saopšteno je iz Blinkenovog kabineta.

-Vest da je Nuland dala ostavku bi trebalo da se proslavi, jer je bila odgovorna za spoljnu politku u poslednjih 30 godina. Ona je bila ključna ličnost u ovom pogrešnom razmišljanju Amerike, koja se opredelila za dominaciju, a ne saradnju, naglasio je Saks.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!