"ŠTA ĆE SE DESITI AKO PUTIN USPE..." Šolc uplašen upozorava - "Posledice po nas biće mnogo skuplje!"

Марија Стевановић
Marija Stevanović

17. 02. 2024. u 10:03

POBEDA ruskog predsednika Vladimira Putina u sukobu u Ukrajini imaće ozbiljne posledice po EU, rekao je nemački kancelar Olaf Šolc u objavi na društvenoj mreži Iks.

ШТА ЋЕ СЕ ДЕСИТИ АКО ПУТИН УСПЕ... Шолц уплашен упозорава - Последице по нас биће много скупље!

FOTO: Tanjug/AP

„Šta će se desiti ako Putin uspe? Posledice po nas biće mnogo skuplje – nego naša pomoć Ukrajini“, napisao je Šolc, prenose RIA novosti.

Nemački kancelar je na ovaj način pokušao da opravda finansijske poteškoće izazvane zbog podrške Kijevu, ocenjuje ruski medij. 

U komentarima ispod objave korisnici ove društvene mreže su primetili da su za stanovništvo EU posledice postupaka zapadnih političara već postale previše opterećujuće, pozvali su na prekid sukoba u Ukrajini i rešavanje nemačkih problema.

Ranije su analitičari najveće bankarske grupacije u Holandiji, ING, rekli da će se nemačka privreda suočiti sa recesijom 2024. godine. Takođe, nemački ministar finansija Kristijan Lindner primetio je da Nemačka postaje sve siromašnija zbog nedostatka mogućnosti da obezbedi ekonomski rast. Ministar ekonomije i vicekancelar Nemačke Robert Habek rekao je da Nemačka ne dobija dovoljno sredstava zbog trošenja na podršku Ukrajini. Osim toga, šef Ministarstva ekonomije je priznao da je nemačka privreda izgubila konkurentsku prednost zbog odbijanja ruskog gasa.

BONUS VIDEO:

SLOBODA DUBOKO U TEMELjIMA SRBIJE: Putevima nastajanja moderne države

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)